Turizmdeki kriz Foça’da tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Turizmdeki kriz Foça’da tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 10:45

İZMİR’in Foça İlçesi’nde bu yıl altıncısı düzenlenen ’Türkiye, İzmir ve Foça Turizmi’ panelinde, ’Kriz, Etkileri ve Çözüm Önerileri’ konusu, akademisyenler ve turizm sektörünün temsilcileri tarafından ele alındı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi, Foça Belediyesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ege Turizm Derneği ve Foça TUDER işbirliğiyle ’Kriz, Etkileri ve Çözüm Önerileri’ konulu panel düzenlendi. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele; Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Avşar Kurgun, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Müdürü Abdülaziz Ediz, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da katıldı.

Konuşma yapan Başkan Demirağ, "İzmir turizminde, EXPO ve UNESCO Dünya Mirası gibi büyük hamleler gerçekleştirilmiştir. Selçuk ve Bergama’nın ardından, Foça’mızda UNESCO Dünya Mirasının aday listesindedir. Foça’mızın 5 bin yıllık bir tarihi geçmişi vardır. Ülkemizdeki turizmin filizlenmesindeki ilk önemli olay, 1967 yılında halk arasında ’Fransız Tatil Köyü’ olarak bilinen ’Club Med Foça Tatil Köyü’nün Foça’da kurulmuş olmasıdır. Turizmdeki en önemli değerlerimizden biri olan Akdeniz Foku, Foça’mızın denizlerinde yaşamaktadır. Ülke turizminin master planını, yaşadığımız günlerin çok ötesinde, gelecek yüzyılları düşünerek yapmak gerekir" dedi.

Turizmdeki krizi değerlendiren Kaymakam Ulugölge ise, "Henüz ilçemizde turizm sezonu açılmadı. Ancak geçtiğimiz hafta için yaptığımız istatistikte, Foça’ya giren araç sayısı 25 bin olarak belirlendi. Bu gerçekten de az bir rakam değil. Foça gerçekten marka bir değerdir. Her kesimden insanı ağırlayan bir ilçedir. Tabii ki bununla yetinmemeli daha da ileriye götürmeliyiz. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalıyız. Yetkilerimiz ve kaynaklarımız ölçüsünde, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte el ele verip çalışmaya devam ediyoruz. Öğretmen Evimizin restorasyonuna başladık, inşallah bittiği zaman ilçemize bir Mübadele Müzesi olarak kazandıracağız. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan bölgeler dışında, Dalış Turizmi için uygun alanlar belirledik. Kozbeyli Köyümüzde yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü parkurumuzu açtık. Sualtı müzesi ile ilgili fizibilite çalışmalarına başlıyoruz. Bunlar güzel gelişmeler. Turizmi bu şekilde çeşitlendirdiğimiz sürece, krizlerden de daha az etkilenecektir" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!