Turizmde Noel Baba heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Turizmde Noel  Baba heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:29

Antalya Demre’de Aziz Nikolas (Noel Baba) Kilisesi’nin altında jeoradarla tespit edilen gizli tapınak ve özel oda turizm sektörünü heyecanlandırdı. 

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Demre İlçesi Aziz Nikolas (Noel Baba) Kilisesi’nin altında jeoradarla tespit edilen gizli tapınak turizmcileri heyecanlandırdı. Uzmanlar, tapınağın içinde bulunan özel bölümde Noel Baba’nın mezarının bulunabileceğini açıklarken, böyle bir keşif yapılması halinde din ve kültür turizminde büyük bir patlama yaşanabileceği vurgulanıyor.

 ‘TURİZM AYAĞA KALKAR’

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmanın özellikle turizm sektöründe büyük heyecan yarattığını kaydeden Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Noel Baba sembol olmuş bir kişilik. Bari kenti bu sayede yıllarca turizm patlaması yaşadı. Eğer gerçekten bu mezar bulunursa kültür turizminin ayağa kalkması sağlanır. Bu gelişmeyle yeni bir tanıtım hamlesi yaratabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Turizmde Noel  Baba heyecanı

 ‘ÖNEMLİ GELİŞME’

Noel Baba’nın önemli bir tanıtım gücüne sahip olduğunu vurgulayan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, “Sadece Antalya için değil, Türkiye adına çok önemli bir gelişme. Biz her zaman kentlerin hikâyelerini ön plana çıkarmaya çalıştık. Bu da öyle bir şey. Uzmanlar tarafından yürütülen çalışmaları biz de dikkatle takip edeceğiz. Buradan edineceğimiz bilgiler çok önemli bir tanıtım malzemesi olacaktır” diye konuştu.

 ‘TANITIM İYİ YAPILMALI’

 Noel Baba açıklamasının Türkiye genelinde büyük heyecan oluşturduğunu kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, şöyle dedi: “Türkiye’nin çok önemli kültürel değerleri var. Bu değerlere yeni bir tanesinin eklenmesi tabi ki çok önemli. Tabi sadece mezarın bulunması değil, bunun tanıtımının da iyi yapılması gerekiyor. Yeni keşif özellikle Ortodoks dünyasının dikkatini çekecektir.” 

 ‘MÜTHİŞ OLUR’

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün açıkladığı çalışmaya mesafeli yaklaşan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, “Kazı dahi başlamadan bu tür yorumlara girmek acelecilik olabilir. Üstelik o kilisenin altında binlerce kemik olabilir. Mezar bulunsa dahi kemiklerin yaşı çok iyi tespit edilmeli. Eğer ortaya gerçekçi bir şey çıkarsa elbette bu müthiş bir şey olur” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!