Turizmde eğitim ve dijitalleşme çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Turizmde eğitim ve dijitalleşme çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 15:39

Turizmde eğitim ve dijitalleşme çağrısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına konuk olan turizmci Cem Kınay, turizmde her şey dahil sistemiyle devrim yapan Antalya'nın yeni bir devrim için eğitim ve dijitalleşmeye önem vermesi gerektiğini söyledi.
Salı Grubu'nun haftalık toplantısı, Muharrem Koç başkanlığında Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde yapıldı. Toplantıya, Jacaranda Otel CEO'su Volkan Şimşek, turizmci Avni Aker, Rixos Downtown Genel Müdürü ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran, Concorde Resort Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yağcı, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Ece Ömüriç ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışını yapan Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınayarak, "Bu hain olayı şiddetle lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz" dedi.
TURİZM BARIŞ İSTER
Açılış konuşmalarının ardından 'her şey dahil sistem'in Türkiye'de yaygınlaşmasında önemli rol oynayan turizmci Cem Kınay, sektörel deneyimlerini anlattı. Cem Kınay terör olaylarının yaşandığı bir dönemde, turizmden bahsetmenin kolay olmadığını söyledi. Turizmin ticareti aşmış, siyaset üstü bir sektör olduğunu belirten Kınay, "Turizm barış ister ve barış getirir" dedi.
TURİZM VE EĞİTİM
Sektöre 40 yıldır hizmet verdiğini anlatan Cem Kınay, Antalya'nın turizmde devrim yapmış bir şehir olduğunu söyledi. Antalya'nın yeni bir devrim yapması gerektiğine değinen Kınay, "Antalya bunu yapmak istiyorsa eğitimle yapmalıdır. Ancak turizm ve eğitimi bir araya getiremiyoruz. Fiyatları yukarı çekmek istiyorsak bunu eğitimsiz yapamayız" diye konuştu.
TURİZMDE YENİ TREND
Turizmde yeni trendler geliştiğini anlatan Cem Kınay, şunları kaydetti:
"İnternetle birlikte artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Son yılların en önemli trend, evlerin turizme açılması. İstanbul'da 25 bin evin anahtarı turizmin kapısına açılıyor. Belli bir gelir seviyesinin üstündeki grup, tüm dünyada bu sistemle iyi tatil yapıyor. İnsanlar gittikleri ülkelerde yerel halk ve yerel konularla ilgilenmek istiyor. Günümüzde dijitalleşme her şeyin önüne geçti. Gezginler seyahatlerine akıllı telefonlarından karar veriyor. Tatilciler için kişiselleştirilmiş seyahat programlar yapmalıyız."
ANTALYA HER ŞEY DAHİL KRALLIĞI
Antalya için en önemli noktalardan birinin lezzet olduğuna değinen Kınay, "Her şey dahil sistem dijitalleşiyor ama yemek dijitalleşmiyor. İnsanlar yeni nesil otelcilikte lobi ve resepsiyon istemiyor. Oturma odası konsepti arıyor" dedi. Antalya'da internet hızının dünyada 70'nci sırada olduğunu, balkan ülkelerinin bile gerisinde kalındığını savunan Kınay, "Dijital dünyada yer almayan bir işletmenin gelecekte yer alması mümkün değil. Antalyalıları ümidini kesmiş gördüm. Antalya dünyanın en önemli destinasyonlarından biri. Antalya her şey dahil krallığı. 50 yılda dünyadaki en önemli devrim. Bu devrimin içinde yer aldığım için çok gururluyum. Her şey dahil sistemi sayesinde Avusturya'da yılın adamı seçildim. Devlet nişanı aldım" diye konuştu.
Antalya'da turizminin yüzde 95'inin her şey dahil sisteme dahil olduğunu belirten Kınay, sözlerini şöyle tamamladı:
"Deniz, kum, güneş Antalya'nın imajı. Golfte dünyanın en iyilerinden. Dünyanın hiçbir yerinde çevresinde bu kadar antik kent bulunan bir destinasyon yok. Antalya Müzesi büyük bir hazine. Deniz ve kumdan başka hikayemiz çok. Ancak Antalya'ya tren ulaşımı yok. Bundan sonra tren ve vapurla ulaşılacak bir destinasyon olmalıyız. Her şey dahil sisteminden tamamen çıkmadan bu özelliklerimizi de kullanmalıyız."
Toplantı sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, katılımından dolayı Cem Kınay'a teşekkür plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!