Turizmcinin gözü Avrupa'dan kaçan turistte

Güncelleme Tarihi:

Turizmcinin gözü Avrupadan kaçan turistte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 16:15

Turizmcinin gözü Avrupa'dan kaçan turistte

Haberin Devamı

TÜRKİYE Küçük Oteller Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, turizm için yurt dışında Türkiye'nin imajını güçlendirmesinin son derece önemli olduğunu söyleyerek yabancı turistlerin İspanya ve Yunanistan'da yaşadığı hayal kırıklığının bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini savundu.
Türk turizminin 2016 yaz sezonunda en kötü dönemini yaşadığını öne süren Türkiye Küçük Oteller Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, önümüzdeki yıl istikrar, huzur ve güvene ihtiyaç duyulduğunu ileri sürdü. Devletin öncelikle güven ortamı oluşturması gerektiğini savunan Çelik, yurt dışında Türkiye'nin imajını güçlendirmesinin son derece önemli olduğunu belirterek "Yabancı turistlerin İspanya ve Yunanistan'da hayal kırıklığına uğramış olması tek tesellimiz. Her ne kadar kendimizi acımasızca eleştirsek de hem otel, hem hizmet kalitemiz hepsinden üstün" dedi. Özellikle İngilizlerin 2016 yılında Asya ülkelerini tercih ettiğini anlatan Çelik, yakınlığı nedeniyle Türkiye'ye verilen önceliğin terör saldırıları ve darbe girişimi nedeniyle sarsıldığını iddia etti.
TEŞVİK BEKLENTİSİ
Çelik, 'her şey dahil' sistemin popülaritesini kaybetmeye başlaması nedeniyle küçük otellere ilginin arttığına dikkat çekti. Özellikle yerli turiste hizmet eden bölgelerin bu sezonu az yarayla atlattığını öne süren Çelik, 2017 yılı için de şöyle konuştu:
"İsrail ve Rusya ilişkilerindeki düzelme Antalya turizmini besleyebilir. Diğer bölgeler de yerli turiste hizmet ederlerse 2017'yi zararsız atlatabilirler. İstanbul'un işi çok zor. Arap turistler, hiçbir oteli memnun etmiyor. Devlete bu dönemde çok iş düşüyor. Teşvikler tatmin edici olmazsa, çok işletme kepengi indirir."
Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!