Turizmcilerden sorun dosyası

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilerden sorun dosyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 16:06

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman ile yönetim kurulu üyeleri, Arısoy’a Ankara’nın turizmle ilgili çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin bir dosya sundu. Müsteşar Arısoy, elbirliğiyle sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. 

Haberin Devamı

ATİD olarak Ankara’yı geliştirebilmek ve turizm yönünden daha hareketli hale getirebilmek amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akman şöyle konuştu: “Anadolu’yu, özellikle de Başkent Ankara’yı dünyanın her yerinde tanıtmak istiyoruz. Elbette şehrimizin eksikleri var. Örneğin Ankara’nın bir fuar alanına, devasa bir kongre merkezine, EXPO gibi uluslararası organizasyonlara ihtiyacı var. EXPO hayalimizi Antalya gerçekleştirdi ama sizlerin de desteği ile bu organizasyonu Ankara’ya getirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi Ankara’dan bilhassa dünya başkentlerine direkt uçuş yok. Ankara’yı turistik bir merkez haline getirebilmek için bu uçuşların başlaması şart. Yine günübirlik kiralanan evlerle ilgili yasal düzenleme yapılmasına karşın uygulamadaki sıkıntılar devam ediyor.” 

Haberin Devamı

ANKARA DAHA ÇOK TURİST ALABİLİR

“Gönlümüz tüm illerin bir turizm kenti olmasından yana” diyen Müsteşar Ömer Arısoy ise şöyle devam etti: “Ama Ankara başkent. Kapasitesi de iyi. Daha çok turist alabilir. Bunun için de sahip olduğu potansiyelin ortaya çıkarılması lazım. Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan 3. Turizm Şurası’nı, Ankara’da yapmaya niyetliyiz. Şura sorunları çözmez elbette ama konuşulur, muhataplar bir araya gelir. Diğer bakanlıkların da bu işin farkına varmasını sağlayabilirsek bu şura amacına ulaşacaktır. En çok krizde belli oldu, turizm getirisinin ve cari açığı kapatmadaki rolü. Turizm, milli meseledir. Turizmle ilgili her çalışmanızda desteğe hazırız. Ankara’nın ve Türkiye’nin turizmiyle ilgili her toplantıya sizleri de çağıracağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!