Turizmcilerden Diyarbakır daveti

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilerden Diyarbakır daveti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 15:08

Turizmcilerden Diyarbakır daveti

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR (DHA)- TÜRKİYE'de, GAP ve kültür turları düzenleyen, ülkenin önde gelen tur şirketlerinin yetkilileri ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır'da bir araya geldi. Türkiye'nin çeşitli illerinde turizm faaliyeti yürüten 40 firma temsilcisi, kentin tarihi ve turistik bölgelerini gezerek, çatışmalı süreçte kente tur düzenleyemediklerini söyledi. Güvenlik sıkıntısı olmadığını kaydeden firma temsilcileri, kentin artık güvenli hale geldiğini belirterek, herkesi Diyarbakır'a davet etti. 
Diyarbakır Valiliği'nin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm şirketleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı program çerçevesinde, Türkiye'de faaliyet yürüten 40 tur operatörü Diyarbakır'a geldi. Kente bu sabah gelen firma temsilcileri, tarihi ve turistik öneme sahip Sur İlçesi'ndeki Hasan Paşa Hanı'nda sabah kahvaltısı yaptı. Rehber eşliğinde ilçeyi gezen heyet, sırasıyla tarihi Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmed Arif müzelerini gezdikten sonra dengbej (Kürtçe müzik yapılan yer) evine geçti. Burada firma yöneticilerine, dengbej kültürü hakkında bilgiler verildi. Geziye katılan firma yöneticileri, gezdikleri tüm alanları telefon ve fotoğraf makineleriyle görüntülerken, kente ilk kez gelen bazı yöneticiler ise Diyarbakır'a hayran kaldıklarını söyledi. 2015 yılında yaşanan çatışmalar nedeniyle kente tur düzenleyemeyen firma sahipleri şu anda kentte herhangi bir olumsuzluğun olmadığına tanık olduklarını anlattı. Firma temsilcileri, sosyal medya üzerinden de gezi fotoğraflarını paylaşarak bir akım başlattıklarını söyledi. Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mimarisinin turizmde büyük önem taşıdığını belirten turizm firması yöneticileri, azalan talepleri bu projeyle yeniden canlandıracaklarını ve kente sürekli tur düzenleyecekleri mesajını verdi.
Diyarbakır'daki gezileri devam eden firma yöneticilerine tarihi Zerzevan Kalesi, Eğil İlçesi'nin de gezdirileceği öğrenilirken, katılımcılar gezilerin ardından Diyarbakır'ın turizm potansiyeli üzerine yapılacak çalıştaya katılacak. Proje kapsamında Diyarbakır'ın başta bu yıl olmak üzere önümüzdeki yıllarda da GAP ve kültür turlarına alınması için tur operatörlerinin, yereldeki çözüm ortakları ile bir araya gelmesi, tur operatörleri ile Diyarbakır'daki seyahat acenteleri ve oteller arasında işbirliği görüşmelerinin yapılması sağlanacak.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!