Turizmcilerden birlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilerden birlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 15:13

Turizm sektörünün çatı kuruluşlarının yaptığı ortak açıklamada, "Yaşanan süreçten en hızlı ve en geniş biçimde etkilenen turizm sektörümüzün temsilcileri olarak, sektörel bütün kayıp ve kaygılarımızı bir yana koyuyor ve halkımızın birlik, beraberlik içerisinde hareket etmesi ile bu ortamdan çıkabileceğimizi ifade ediyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ve Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) ortak imzasıyla yayımlanan bildiride "birlik" vurgusu yapıldı.

Ülkenin içinden geçmekte olduğu süreçle ilgili kamuoyuna seslenilmek istenildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Yaşanan süreçten en hızlı ve en geniş biçimde etkilenen turizm sektörünün temsilcileri olarak, sektörel bütün kayıp ve kaygılarımızı bir yana koyuyor ve halkımızın birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi ile bu ortamdan çkabileceğimizi ifade ediyoruz. Dünyanın en büyük sorunu haline gelen  küresel terör, ülkemizde son dönemde gerçekleştirdiği saldırılar ile bir korku iklimi yaratmaya çalışmaktadır. Başta yaşam hakkı olmak üzere, seyahat  özgürlüğü gibi pek çok insani hakkımızı elimizden almaya çalışan bu oyunlara gelmemeliyiz ve birlik, beraberlik içerisinde onların bu hedeflerine ulaşmaması için gerekli toplumsal direnci göstermeliyiz. Bu anlayışla; terörün her
türlüsünü şiddet ve nefretle kınıyor, halkımızı ümitsizliğe kapılmamaya, bu insanlık dışı oyuna gelmemeye ve birlik, beraberlik içerisinde olmaya davet ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!