Turizmciler umutlu döndü

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler umutlu döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 10:42

Turizmciler umutlu döndü

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - KATİD Başkanı Murat Toktaş, Riyad'da yapılan Turizm Fuarı'ndan umutlu döndüklerini ifade ederek, "Bu pazarda görmediğimiz bazı Avrupa ülkelerini de görmeye başladık. Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Avusturya gibi ülkeler de bu pazara girmeye çalışıyor. Ayrıca Bosna Hersek’e karşı bölgenin ilgisi çok yoğun. Bu yüzden pazardan kopmamak için direk uçuşu mutlaka sağlamalıyız" dedi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da 7-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve Karadeniz Bölgesi adına önemli bir fuar olan 'Turizm Fuarı'ndan bölge illeri umutlu döndü.
Riyad'da gerçekleştirilen Turizm Fuarı'nda, Samsun ve Trabzon yoğun katılımcı ile temsil edilirken, Ordu ve Rize bir otelci ile katılım sağladı. Sektör olarak yaşanan sıkıntılardan kurtulmak için büyük bir çaba içinde olan turizmciler umutlarını bağladıkları körfez ülkelerinden daha fazla pay almak için gittikleri fuarda yoğun ilgi ile karşılanmaları moral oldu. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, ”Trabzon uzun yıllardır körfez ülkelerinin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu fuarda yine aydı talebi gördü. Destinasyon çeşitliliğine gitmek için Orta Karadeniz Bölgesi'ni de hareketlendirmek istiyorduk. Başta Samsun Büyükşehir Belediyesi, OKA ve Ticaret Sanayi Odası'nın da desteği ile güzel bir stant ve yoğun bir katılım ile Samsun'un tanıtımı yapıldı. Samsun'a olan ilgi ve ciddi talebin bir kısmı kontrata dökülmesi de bu pazarın hızla büyüyeceğinin bir göstergesi oldu. Talebin devamı için görüşülen acentelerin tek isteği direk uçuş" dedi.
Artık körfez pazarında tek olmadıklarını hatırlatan KATİD Başkanı Murat Toktaş, “Bu pazarda görmediğimiz bazı Avrupa ülkelerini de görmeye başladık. Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Avusturya gibi ülkeler de bu pazara girmeye çalışıyor. Ayrıca Bosna Hersek’e karşı bölgenin ilgisi çok yoğun. Bu yüzden pazardan kopmamak için direk uçuşu mutlaka sağlamalıyız. İlk sorulan sorulardan biri uçuş konusu. Bunu çözemediğimiz sürece oradaki potansiyeli bölgemize ve Samsun'a çekme şansımız yok. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Ayrıca şehrimiz adına katılım sağlayan ve tanıtımımızı yapan meslektaşlarıma da teşekkür ederim” diye konuştu.
SAĞLIK TURİZMİNİ DE PAZARLIYORUZ
Körfez ülkelerinde sadece turizm çalışmaları yapmadıklarını belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş, “Samsun başta olmak üzere Trabzon’da önemli hastanelerimiz mevcut. Bunların da bu bölgelere açılmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda gittiğimiz fuarlara mutlaka hastaneleri de davet ediyoruz. Sağlık turizmi konusunda bölgemiz iyi bir alt yapıya sahip. Bu konuda şehirlerimize büyük gelir olacağını ekonomiye katkı sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!