Turizmciler teröre karşı İstanbul’da birleşecek

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler teröre karşı İstanbul’da birleşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

TÜRSAB’ın 10 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olan Başaran Ulusoy, seçimlere hazırlanırken, diğer yandan projelerine devam ediyor.

Teröre karşı dünyadaki seyahat acentelerini İstanbul’da toplamak için girişimde bulunan Ulusoy, bu konuda Alman Seyahat Acenteleri Birliği’yle işbirliği yapıyor. İstanbul’da düzenlenecek buluşmayla bütün dünya turizmcilerinin seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı ortak tepki verilmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB), 10-11 Kasım’da düzenlenecek Genel Kurulu’nda yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım başladı. İlk önce aday olmayacağını açıklayan ve daha sonra acentelerin isteğiyle tekrar aday olan şu anki Başkan Başaran Ulusoy, bir yandan seçimlere hazırlanırken diğer yandan sektörle ilgili projeler geliştirmeye devam ediyor. Sınır ötesi operasyon için çıkan tezkereyle ilgili "Gerekirse kuru ekmek yeriz ama ülkemizin birliğini korumalıyız" değerlendirmesiyle gündeme gelen Ulusoy, teröre karşı dünyadaki seyahat acentelerini İstanbul’da toplamak için girişimlerde bulunuyor.

TERÖRE KARŞI TURİZMCİLERİ BİRLEŞTİRECEK: Başaran Ulusoy, dünya turizmcilerinin teröre karşı birleşmeleri için Alman Seyahat Acenteleri Birliği’yle (DRV) beraber 2008’de İstanbul’da buluşma düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Ulusoy, "Alman Seyahat Acenteleri Birliği bu konuda çalışma yapıyor. Boğaz’a getirilecek iki gemide yapılacak toplantıda dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Teröre karşı turizmcilerin barış deklerasyonunu yayınlayacağız. Seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran belaya önce turizmcilerin tepki vermesi gerekiyor" dedi.

YURTDIŞINDAKİ ACENTELERDEN DESTEK İSTEDİK: DRV’yle bu konuda çalışma yaptıklarını ve terörün sadece Türkiye’nin sorunu olmadığını dile getiren Ulusoy, bu toplantıyla barışı vurgulamak istediklerini, terörden en çok dünya turizmcilerinin etkileneceğini vurguladı. Ulusoy, Kuzey Irak’a operasyonun doğrudan sektörü etkileyeceğini belirterek, bu konuda yurtdışındaki iş ortaklarına Türkiye’ye şimdi turist göndermenin zamanı olduğu yönünde çağrıda bulunduklarını da kaydetti. Ulusoy, "Yurtdışındaki ortaklarımıza şimdi siz bizi destekleyin daha sonra biz sizi destekleriz dedik. Huzur ve barış istiyoruz teklifi yaptık. İlk Körfez Krizi’ndeki gibi kırılgan değiliz artık ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Bu ülke kendi imkanlarıyla 35 milyar dolarlık turizm yatırımı yaptı" diye konuştu.

EN UZUN YAPTIM, ONURLU GÖREV: Başkan adaylığıyla ilgili olarak da, "Borcumun bitmediğine dair acenteler talimat verdi. Camia ve teşkilatım köyüme dönemezsin dediler" diyen Başaran Ulusoy, işleyen ve gündemde olan bir TÜRSAB’ın bulunduğunu, derneğin Türkiye’nin turizmde dünyaya penceresini açık tuttuğunu kaydetti. 1999’da başkan olduğunu ve sekiz yıldır başkanlığı sürdürdüğünü aktaran Ulusoy, "Bu görevi en uzun süre yaptım. Onurlu bir görev ve hizmet sektörü devamlılık gerektiriyor. Camia benden bunu talep ediyor. Benim için kazanmak yaptığım hizmetle oluyor. Bu takdir ediliyorsa diyecek bir şey yok. Seçime az kaldı ama hálá çalışıyorum" şeklinde konuştu.

35 maddenin 34’ünü yaptım

BAŞARAN Ulusoy, 1999’dan beri vaat ettiği 35 maddenin 34’ünü gerçekleştirdiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Bir Turizm Bankası olmadı. Tanıtım, iç turizm, hac ve umre, eğitim, 1618 sayılı yasanın revize edilmesi, üyelere teknolojik destek, Bölgesel Yürümet Kurulları’na rahat çalışma ve hizmet imkanı, yat turizmi, IATA acenteleri, çevre, av turizmi, Türsab Evi, müze ve ören yerleri giriş ücretleri alanlarında taahhütlerimizi yerine getirdik. Yarım kalan işlerimiz var onları da yeni dönemde tamamlayacağız. Turizmde yeni bakan ve yeni stratejiler var. Tanıtımda atağa geçiliyor. İstanbul Kültür Başkenti oluyor, bunu çok iyi değerlendireceğiz. Birlikteliği en iyi şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Eğitim faaliyetlerine ve prestij yayınlarına devam edeceğiz."

Sekiz yıldır aynı heyecanı yaşıyorum

SEKİZ yıldır dernek için izin yapmadan çalıştığını anlatan Başaran Ulusoy, "Günde 20 saat dernekteyim. Belli günler İstanbul’da, belli günlerde Anadolu’dayım. 130 bin kilometre yol yaptım. Haftalık iznim yok. Ama bu kadar çalışmaya karşın sektörden birini sorununu çözüp teşekkür aldığımda mutlu oluyorum. Bu camia duyarlıdır, şefkatlidir, birlikteliği sever. Bu sektörde sekiz yıldır aynı heyecanı yaşıyorum" diye konuştu.

TÜRSAB başkanlığı için dört aday var

İKİ bin kişinin oy kullanacağı TÜRSAB seçimlerinde Başaran Ulusoy dışında üç aday daha bulunuyor. TURGÖN Turizm’in sahibi Aydın Yaylacıklar ile Ekinoks Travel Yönetim Kurulu Başkanı Semih Selimoğlu güçbirliği yaparak adaylıklarını açıkladılar. Retur’un Kurucusu İskender Çayla ve Günaydın Turizm’den Emir Günaydın diğer adaylar.

Artık turizm haftası değil turizm yılı olsun

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Türk turizminin 2007 yılında sınıfı geçtiğini söyledi. Dünyadaki tüm turizmcilerin teröre karşı birleşmesi gerektiğini, bu yöndeki girişimlerini her fırsatta sürdürdüklerini belirten Ulusoy, "2007 yılında sınıfı geçtik. 2006’yı bırakın, 2005’i yakaladık. En iyi senemiz 2005’ti. 2006’nın bütün o olumsuzluklarını atlatarak ileriye gittik. 2008 yılında bir sınıf daha atlayacağız. Yani iki sınıfı bir yılda tamamlayacağız" dedi. Başarılı bir turizm sezonunu geride bıraktıklarını, Türk turizminin sınıfını başarıyla geçtiğini söyleyen TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, "Bizim zamanımızda ilkokul beş seneydi, hedefimiz dört yılda bitirmekti. Önümüzdeki yıl turizmini de aynı mantıkla bitirmek istiyoruz. Süratli gitmek istiyoruz. Çok ziyaretçi ağırlayıp, turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Artık turizm haftası diye bir şey kabul etmiyorum. Turizmi 12 ay, 365 gün olarak görüyorum. Önümüzdeki yıl gayet güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum" dedi. Türkiye’nin turizmde başarısını sürekli yükseltmesinde bazı yatırım ve girişimlerin önem taşıdığını vurgulayan Başaran Ulusoy turist sayısından ziyade kazanılan paraya dikkat çekmek istediğini kaydetti. Ulusoy, şunları söyledi: "Türkiye milyonlara koşuyor. Türkiye otellerinin kalitesini, eğitim çalışmalarını artıran, 22- 23 milyon ziyaretçi ağırlayan, 20 milyar dolar dövize koşan bir ülke. Ve önemlisi Türkiye’deki değerleri tanıtan, başarıyla pazarlayan bir turizm sektörü var. İstanbul ve Kuşadası’ndaki kongre merkezleri, İstanbul’da opera binasının yapılması, İstanbul’un kültür başkenti olması, Ege’nin turizmde yeşermesi ve en önemlisi tarih, doğa ve insan sevgisi, Türkiye’nin başarılarında önemli rol oynuyor." Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!