Turizmciler kavga istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler kavga istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 17:46

Turizmciler kavga istemiyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Rusya krizinin sona ermesini olumlu karşıladıklarını belirterek, turizmde kavgayı, küslüğü hiç sevmediklerini dile getirdi.

Rusya krizinin sona ermesi, kamu personelinin izin yasağının kalkması ve 9 günlük bayram tatilinin turizmciye nefes aldıracak kararlar olduğunu söyleyen ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, bu sene çok kötü bir yıl geçirdiklerini belirtti. 2017 yılı için ümitli olduklarını ifade eden Öncel, "Rusya krizinden en az etkilenen yerlerden birisiyiz. Çeşme'de zaten Rus turist yoktu. Ancak iç piyasada oteller boş kalınca, Çeşme'nin pazar payından bir miktar almışlardı. Rusya krizi ortadan kalkınca, bu sorun da ortadan kalkmış olacak. Çeşme, yine geçmişteki güzel günleri yaşayacak. Rusya ile varılan anlaşmayı sonuna kadar destekliyoruz. Turizmde kavgayı sevmiyoruz. Hele küslüğü hiç sevmiyoruz. O nedenle tüm ülkelerin ülkemizi ziyaret edip, bize döviz kazandırması en önemli hedefimiz" diye konuştu.

Türkiye'nin bir milyon civarında turist kaybı yaşadığını anlatan Öncel, 2016'nın çok zor bir yıl olduğunu söyleyerek son gelişmelerin turizmciye ilaç gibi geleceğini savundu. Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin yetmediğini açıklayan Veysi Öncel, "Türkiye, şu anda gidilebilecek güvenli ülke statüsünde görülmüyor. O nedenle, bu statüden çıkabilmek için terörün bitmesi gerekiyor. Terörün olduğu, bombaların patladığı bir yere turist hiç bir zaman gelmez. Şimdi sıra terörün bitmesinde" diye konuştu.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!