Turizmciden 'İranlı turist' isyanı!

Güncelleme Tarihi:

Turizmciden İranlı turist isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 13:24

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, “İranlı turistler direkt Antalya’ya uçamıyor. Bu yasağın nedeni birazda biziz. İnsanları daha uçağın içindeyken deşifre etmeye başlıyoruz. ‘Uçaktan iner inmez açıldılar, saçıldılar’ diye haber yapıyor, tweet atıyoruz. Bunların hepsi İran’da takip ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Ticaret ve yatırım pazarını genişletmek için harekete geçen Antalyalı işadamlarının ilk rotası İran oldu. 17 işadamı ile Tahran’a giden işadamları 10’a yakın sektörle ilgili pazar araştırması yaptı. Tahran Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen üst düzey görüşmelere 140 İranlı iş adamı katıldı.

İSTATİSTİKLER İNCELENDİ

İhracata yönelik çalışmaların yanı sıra İran’la Antalya arasında özel bir turizm köprüsü kurulması için görüşmeler yapan işadamları, 10 yıllık turizm istatistiklerini gözden geçirdi, yeni fikirler üretti. Görüşmelerin sonunda bugüne kadar yapılan tespitlerdeki hatalar ortaya çıkarıldı ve yeni planlamalar yapıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Tahran’da yapılan görüşmelerin ilk aşamasında Antalya-Tahran arasında eğitim köprüsü kurulduğunu belirterek, “İran’da özellikle otellerdeki hizmet sektörü çok geri. Bunu aşabilmek adına 2-3 bin civarında İranlı sektör temsilcisi Antalya’ya gelerek turizm eğitimi alacak” dedi.

Haberin Devamı

PROTOKOL İMZALANACAK

Bu çalışmanın ülkeler arası ilişkinin yanı sıra turizm potansiyeline de etki edeceğini vurgulayan Çetin, “3 bin kişi bu kente gelip hem eğitim alacak, hem de ülkemizi tanıyacak. Bu çalışmamızla ilgili ayrıca protokol hazırlıyoruz. Bu çalışma ilerleyen aylarda farklı sektörler için de geçerli hale getirilecek” diye konuştu. 

‘TAVRIMIZDA HATA VAR’

Tatil için Türkiye’yi tercih eden İranlı turistlerin Türk medyası tarafından deşifre edildiğini kaydeden ve uyarıda bulunan Çetin, sözlerine şöyle devam etti:

“İranlı turistler direkt Antalya’ya uçamıyor. Bu yasağın nedeni birazda biziz. İnsanları daha uçağın içindeyken deşifre etmeye başlıyoruz. ‘Uçaktan iner inmez açıldılar, saçıldılar’ diye haber yapıyor, tweet atıyoruz. Bunların hepsinin İran tarafından izlendiğini tespit ettim. Bu bir anlamda kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi bir şey. Ne gazete, ne televizyon, ne de sosyal medyada böyle paylaşımlar yapılmamalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!