Turizmci Rusya'daki 'Türkiye Festivali'ne hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmci Rusyadaki Türkiye Festivaline hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 12:41

Turizmci Rusya'daki 'Türkiye Festivali'ne hazırlanıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TURİZM sektör temsilcileri, Türkiye'nin ana pazarlarından Rusya Federasyonu'nda düzenlenecek Türkiye Festivali'ne hazırlanıyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından desteklenen Türkiye Festivali, Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da yapılacak. 16- 18 Hazira tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye Festivali'nde, Türkiye'nin önemli turistik, kültürel ve sanatsal değerleri yer alacak. Türkiye Festivali ile iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine de katkı sağlanması hedefleniyor.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Moskova'da gerçekleşecek Türkiye Festivali ile iki ülke ilişkilerine çok boyutlu bir katkı sağlayacaklarını söyledi. Ayık, “Bu festivali düzenlemekteki amacımız iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmek ve ivme kazandırmaktır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı adım ile hızla normalleşen Türkiye-Rusya Federasyonu ilişkilerini daha da geliştirmek ve güçlendirmek için bizler de sektör temsilcileri olarak elimizi taşın altına koyuyoruz" dedi.

Festivalde, turizm destinasyonları, oteller ve sağlık kuruluşlarının kendilerini tanıtma imkanı bulacağını aktaran Osman Ayık, "Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız, bu festivale katılmak isteyen bölgelerde ve yörelerde yerel yöneticiler ve sektör temsilcileri ile görüşmelerine devam ediyor. Şu ana kadar festivale katılım için büyük ilgi var. Bu projenin gerçekleşmesindeki en büyük katkı Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Ayrıca projeye destek veren vali, kaymakam, belediye başkanlarımız ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Bakanlığımız ve turizm birliklerimizin başkanları ile İstanbul'da 17 Mayıs tarihinde bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye Festivali'ni ayrıntılı şekilde kamuoyuna anlatacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!