Turizmci Aydaş: Doruk Otel'in kapalı olması üzüntü verici

Güncelleme Tarihi:

Turizmci Aydaş: Doruk Otelin kapalı olması üzüntü verici
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 17:26

Turizmci Aydaş: Doruk Otel'in kapalı olması üzüntü verici

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ILGAZ Dağı'nda 1980'li yıllarda dönemin Çankırı valisi Erbay Fiş tarafından yaptırılan 52 oda ve 152 yatak kapasiteli turistik otel, dört mevsim olarak hizmete açılmıştı. O dönemlerde dağda tek otel olan Doruk Otel, bugüne DEK sadece kış turizmine yönelik işletildi. Çankırı Özel İdare'ye ait Doruk otel sezonun en yoğun döneminde kapalı olması yöreye gelenler tarafından üzüntüyle karşılanıyor.

Ilgaz Dağı'nın, Türkiye'ye tanıtılmasında ve kış turizminde büyük rol oynayan Doruk Otel, birçok ünlü isme ve sporculara, devlet adamlarına evsahipliği yaptı. Başkent Ankara'nın konuk evi gibi olan ve Ilgaz Dağı Milli Parkı içinde yatak kapasitesi en büyük otel konumundaki, Çankırı özel idareye ait Doruk Otel'in sezonun en yoğun döneminde kapalı olması yöreye gelenler tarafından üzüntüyle karşılanıyor. Mevsim itibarıyla, Ilgaz Dağı'nda kış sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanırken, büyük bir otelin kapalı olması bölge ekonomisini olumsuz etkilemiş durumda.

Ilgaz Dağı'nın kuzey yamacı hareketliyken, güney yamacında bu canlılığın olmaması, turizmcileri düşündürüyor. Örsem Otel Genel Müdürü Turizm Koordinatörü Rıfat Aydaş, Ilgaz Dağı'nda Doruk ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne ait orman otelinin kapalı olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Öte yandan 10 milyon lira harcama ile yıllardır bir türlü yapılamayan yeni telesiyej hattı ve yeni kayak pistinin ise Doruk Otel'in hemen yanında yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!