Turizm öÄŸrencilerine iÅŸ fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Turizm öğrencilerine iş fırsatı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2017 10:34

Turizm öğrencilerine iş fırsatı

Haberin Devamı

Ä°ZMÄ°R'in Foça ilçesindeki, Dokuz Eylül Ãœniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi kampüsünde düzenlenen Kariyer Fuarı kapsamında 24 firma geleceÄŸin turizm çalışanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.Â
Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü, dün (çarşamba) Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi kampüsünde öğrenciler için Kariyer Fuarı düzenledi. Etkinliğe çok sayıda otel ve turizm işletmesinin temsilci ve yetkilileri katıldı. Öğrenciler; bir yandan iş ve staj için mülakatlara katılırken, diğer yandan nasıl bir turizmci olmaları gerektiği ve hangi alanlarda kendilerine destek verileceği konularında bilgilendirildi. Okullarında ilk defa düzenlenen Kariyer Fuarı'nda firma yetkilileri ile biraraya gelmekten çok memnun olduklarını belirten Reha Midilli Turizm Fakültesi öğrencisi Asil Soylu, "Öğrenim sezonu devam ettiği dönemlerde yüzyüze görüşmek için Bodrum'a, Antalya'ya veya başka bir turizm bölgesine gitmemiz mümkün olmuyordu. Tüm firmaların aynı günde okulumuzda bulunmaları, özgeçmişlerimizi almaları, taleplerimize yanıt vermeleri çok iyi oldu. İş ve staj bizim ayağımıza geldi" dedi.
Kariyer Fuarı'na katılan firmalardan Ayvalık Cunda Adası Ortunç Otel yetkilisi Taner Şengül ise üniversiteli turizm öğrencisinin uygulamalı olarak daha iyi eğitim alabilmesi için liselerde olduğu gibi beş ay sahada çalışması gerektiğine dikkat çekerek, eğitim sezonunun bu şekilde planlanmasını talep ettiklerini vurguladı.
HEM ÖĞRENCİLERE HEM FİRMALARA KOLAYLIK
Dokuz Eylül Üniversitesi Foça Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Kozak daha önce parça parça yaptıkları turizm sektörüyle işbirliği toplantılarını tüm firmaları bir araya getirerek tek günde bütünleştirdiklerini, hem öğrencilere hem firmalara fırsat yarattıklarını söyledi. Prof. Dr. Kozak, "İzmir'e veya diğer merkezlere uzak olmamıza rağmen 24 firma okulumuza verdikleri önemi göstererek öğrencilerimizle buluşmaya geldiler. Hepsine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Â
Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!