EDİRNE HABERLERİ

Turizm öğrencilerine, Edirne tatları anlatıldı

AA / Selahattin Kaçuru
29.12.2014 - 17:03Son Güncelleme : 29.12.2014 - 17:03
AA / Selahattin Kaçuru

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik öğrencilerine, Edirne'ye özgü lezzetler tanıtıldı.

Şekerlemeci Arif Meriç Turizm 1 ve 2. sınıf öğrencilerinden oluşan 100 kişilik gruba, ürettiği Kallavi Kurabiye, Deva-i Misk Helvası ve Badem ezmesi ikram etti.

Tatlıların yapılışı hakkında da bilgi veren Meriç, şunları kaydetti:

"Biz Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız. İstanbul’un fethi buradan başlamış ve burada bulunan tarih ile canlanmıştır. Büyük Usta Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camisi bu kenttedir. Bunların hepsi bir araya gelince işte Edirne’nin güzellikleri ortaya çıkıyor. Bugün Edirne’mize 81 vilayetten gelen öğrenci kardeşlerimize hem tarihimizi ve hem de lezzetlerimizi anlattık. Tabii bu bir esnaf olarak bizim görevimiz."

Meriç, şehir dışına çıkacak öğrencilerin Edirne'nin kültür elçisi olacağını ve dolayısıyla turistlerin kente gelmesini sağlayacağını vurguladı.

Edirne'ye gelecek turistlerin esnafa da kazandıracağını ifade eden Meriç, bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Edirne haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Edirne haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Turizm öğrencilerine, Edirne tatları anlatıldı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

    EDİRNE NAMAZ VAKİTLERİ
    19 Eylül 2017, Salı
    • İmsak
      05:07
    • Guneş
      06:50
    • Öğle
      13:19
    • İkindi
      16:46
    • Akşam
      19:25
    • Yatsı
      20:56
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı