Turizm için pusuya yatacağız

Güncelleme Tarihi:

Turizm için pusuya yatacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 00:00

Vali Yüksel, “Ankara’da turizm pususuna yatacağız. Turist, yeniden gelmeyi istemeli” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYA Turizm Günü toplantısı düzenleyerek sektörün sorunlarını masaya yatıran Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Bu yaptığımız toplantılar çok önemli. Kafamızda tasarladığımız Başkent için attığımız bir adım, gelecekte bize 10’ar 10’ar dönecek” dedi. Ankara’nın turizm potansiyelinin farkında olduğunun altını çizen Yüksel, “Başkent gerekli alt yapı ve iyileştirme çalışmalarıyla turizm gözdesi olacak. Ankara’da turizm pususuna yatacağız. Buraya gelen turist, yeniden gelmeyi isteyerek kentten ayrılmalı. Turistin Ankara’yı doğru tanıması ve tanıtması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Swiss Otel’de düzenlenen toplantıda Yüksel, şöyle devam etti:

Fuarlarda yokuz

“Oluşturmaya çalıştığımız Ankara profili için ne kadar çalışıyoruz. İşte bu noktada sıkıntılarımız var. Ben yıllardır fuarlarda gezip bilgi toplarım. Orada gördüğüm çok ilginç bir tablo var. Dünyanın en ufak ülkelerinin, adını duymadığımız şehirlerin yetkilileri oralara giderek stand açıp reklamanı yapıyor. Ama bakıyorsunuz Ankara’nın ne adı var ne sanı. Bu nokta da sektör temsileri de bize destek olmalı. Bu iş tek taraflı olmaz.

Haberin Devamı

Birlikten kuvvet doğacak

Olumsuzlukları bir kenara bırakıp ileriye umutla bakmalıyız. Bugün burada oturup konuşuyorsak meyvelerini illaki alacağız. O gün geldiği zaman tur şirketlerinin doluluktan park yerini bulamadığına, tesislerin doluluktan taştığına, uçak seferlerinin yetersiz kaldığına şahit olacağız. Bunu biz beraber başaracağız.”

Oteli AVM yapın kesin dolar

Başkent’te hafta sonları alışveriş merkezlerinin hınca hınç doluyken, kültür ve turizm merkezlerinin boş olmasına tahammül edemediğini dile getiren Vali Yüksel, “Ankaralılar önce kendi değerlerine kendileri sahip çıkmalı. Siz şehrinizi tanımazsınız kime ne anlatacaksınız” diyerek vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi. Bir sektör temsilcisini, “Hafta sonları oteller boş kalıyor” diyerek dert yanmasına, “Haftasonları otellerinizi alışveriş merkezi yapın, o zaman kesin dolar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!