Turizm Haftası Menderes'te açıldı

Güncelleme Tarihi:

Turizm Haftası Mendereste açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 11:14

TURİZM Haftası İzmir'de Menderes'te açıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'de pek çok sektörle birlikte turizm sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi. İşler, “Biz 30 yılda bir değer yarattık, az değil, 40 milyona yakın bir turiste ulaştık. Ülkeye 36 milyar dolar gelir getirdik. İhracatın 145 milyar dolar olduğunu düşünürsek, bizim ihracattaki payımız hemen hemen yüzde 21,5. Cari açığın yüzde 25'ini, istihdamın da yüzde 16,5'ini kapatan bir sektör olarak ortaya çıktık. Ancak son zamanlarda hepinizin bildiği gibi güvenlik imajıyla birlikte diplomasinin getirdiği, bizim sebebi olmadığımız, ama mağduru olduğumuz bir döneme girdik" dedi.

Haberin Devamı

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, turizmcinin önünün açılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Yerel anlamda sektörün cebine para koyamayız. Turizmcinin odasını satabilmesi, gelen yerli yabancı turisti tekrar çağırması için, o ilçede bir şeyler olması, turistin oturup kalkabileceği, vakit geçireceği alanların yerel yöneticilerce sunulması gerekiyor" dedi. Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, turizmin ülkelerin kalkınmasına katkıda bulunan, gelir ve istihdam yaratan en önemli sektörlerden biri olduğunu vurguladı. Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikleri, arkeolojik güzellikleri coğrafyası ve iklimiyle dünyanın en güzel ülkelerinden biri olduğunu belirten Tiryaki, “Menderes ilçemiz ise Gümüldür, Özdere, Ahmetbeyli'yi içine alan 43 kilometrelik sahip şeridine sahip Ege Bölgesi'nin en güzel ilçelerinden biridir. Sahil şeridi yaklaşık 10 bin yatak kapasitesiyle turizmde önemli alanlardan biridir. Gümüldür ve Özdere'de mavi bayrak ödüllü 11 plajımız bulunmakta" dedi.

İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, bu bölgeyi çok önemsediklerini belirterek, “Geleceğimiz turizmde bunu unutmayın. Ülkenin geleceği turizmde ama biz geleceğimiz turizmde olan bir sektörü evimizin önünü temizleyerek gelen misafirleri iyi ağırlayarak onlara kötü muamele yapmayarak, gelen turisti gelip geçici bir kazıklayacağımız müşteriler olarak görürsek, onlara yapacağımız hizmetlerde, ikramlarda en fahiş fiyat uygulaması hem de düzgün hizmet vermezsek o ziyaretçiler, yerli ya da yabancı olsun, o turistler bir daha gelip aynı yere gelmezler. Bunun bilincinde olmalıyız" diye konuştu.“

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!