Turizm eylem planı Çeşmeli turizmcileri sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Turizm eylem planı Çeşmeli turizmcileri sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:21

- ÇEŞTOB Başkanı Öncel: "Plandaki teşvikler Antalya’da bulunan büyük 5 yıldızlı otellerin menfaatlerine uygun açıklamalardı. Bizim yadırgadığımız, küçük otellerin turizme hizmet ettikleri unutulmuş"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "Turizm Eylem Planı"ndaki bazı politikaların büyük işletmelere yönelik hazırlandığını, küçük işletmelerin unutulduğunu savundu.

Öncel, Turizm Eylem Planı'nıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, planın turizmcilere umudun yanında bazı umutsuzlukları da getirdiğini belirtti.

Plandaki teşviklerin daha çok Antalya’da bulunan 5 yıldızlı otellerin menfaatlerine uygun olduğunu savunan Öncel, "Bizim yadırgadığımız küçük otellerin turizme hizmet ettikleri unutulmuş. Turizme tahsisli otellerin dışında tesisler de olduğunu vurgulamak lazım" dedi.

Turizme sağlanan teşviklerin sektörü memnun ettiğini belirten Öncel, şunları kaydetti:

"Sektörün hatırlanması bizleri son derece memnun etti. Çeşme olarak baktığımızda ise bu açıklamaların iki maddesinden ilçemiz yararlanır. Bu açıklamada genellikle acentalara ve büyük oteller düşünülerek yapılmış. Bizim isteklerimiz arasında çalışan personelimizin SGK ve mutasar vergi konusunda kolaylık gösterilmesi. Otel yenileme projelerinde destek çalışmalarının olması gerekiyor. Otelcilerin kullandığı kredi bazında kolaylıklar gösterilmesi gerekli. Çeşme’ye yurtdışından çok fazla turist gelmediği için Eximbank kredilerinden faydalanan işletme sayısı çok az."

Haberin Devamı

Öncel, artan yolcu, feribot trafiği ve kruvaziyer seferleri nedeniyle Çeşme'de yaz aylarında araç yoğunluğu yaşandığına işaret ederek, liman yakınlarına otopark yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!