Turizm Bakanı Avcı: Rusya pazarından güzel işaretler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Turizm Bakanı Avcı: Rusya pazarından güzel işaretler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 16:28

Turizm Bakanı Avcı: Rusya pazarından güzel işaretler geliyor

Haberin Devamı

 Özgür ALTUNCU -Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, (DHA) KÜLTÜR  ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kadıköy'de Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği "Turizmcilerle Buluşma" toplantısında konuştu.

2016 yılının turizm bakımından epey sıkıntılı geçtiğini söyleyen Avcı, "Bunu en derinden sizler hissettiniz. Bunun çok bilinen biraz da az bilinen sebepleri var. Çok bilinen sebep Rusya ile yaşanan uçak kriz, çok şükür bu kriz aşıldı. İnşallah önümüzdeki dönem Rusya ile ilişkilerin bakımından eskisinden de iyi olacağının işaretlerini alıyoruz. 2015 Ocak ayında, Ocak turizm bakımından durgun bir aydır. Rusya'dan gelişler 51 bindi. 2016 krizinde bu 21 bine düştü. Fakat 2017 Ocak'ı şuanda 42 bin. Şubatta da artışlar gözüküyor. Rezervasyonlar da da artışlar var. Rusya pazarından güzel işaretler geliyor" dedi.

Avrupa turist sayısında da bir kıpırdanma olduğunu söyleyen Bakan Avcı," Avrupa'daki bazı marjinal partilerin etkileri sebebiyle Avrupa'da istediğimiz kadar hızlı toparlanamıyoruz. İngiltere pazarında ciddi gelişmeler gözüküyor. 2016 yılını telafi edecek ölçüde olmasa da buralarda da ciddi beklentilerimiz var" diye konuştu. Bakan Avcı son olarak toplantının basına kapalı bölümünde Turizmcilerin sorularına yanıt verdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!