Turist Rehberleri Birliği'nin Eskişehir çıkartması

Güncelleme Tarihi:

Turist Rehberleri Birliğinin Eskişehir çıkartması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 16:41

Turist Rehberleri Birliği'nin Eskişehir çıkartması

Haberin Devamı

 

Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- TURİST Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı ile birlik üyeleri Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ı ziyaret etti.

Eskişehir'in turizmine katkı sağlamak için fikir alışverişi için Eskişehir'e gelen Turist Rehberleri Birliği üyeleri Valilik Yunus Emre Toplantı salonunda yapılan ziyarette karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı ve Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ın başkanlığında yapılan toplantıya katılan 50 kişilik rehber grubu isteklerini ve sıkıntılarını dile getirdiler.Vali Yardımcısı Günay toplantı da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Eskişehir artık Türkiye içinde turlarla gezilen illerden birisi haline geldi. Yapılan yenilikleri görmek, Eskişehir'deki uygulamaları görmek istiyorlar. Türkiye'deki ilk olan müzeleri görmek. Cam Müzesi, Balmumu Heykel müzesi ilk Türkiye'de bunları göremezsiniz. Bunların dışında Eskişehir'in farklı potansiyeli var. Doğa turizmi var, isterseniz sağlık turizmi var, isterseniz tarih turizmi var ne isterseniz isteyin Eskişehir'de bir kaynak bulabiliriz sizlere. Bizler sizlerin işlerinin daha iyi yürütülmesi için seve seve yardıma desteğe hazırız ama sizlerden bir ricamız aradığımız zaman rehber bulamıyoruz ile karşılaşmak istemiyoruz. Çünkü bizim Eskişehir'e gelen tüm turların Eskişehir'i çok iyi bilen rehberlerle tanıyıp görmelerini istiyoruz. Böyle bir anlaşmamız olsun. Umarım sizlere yararlı olmuşuzdur. İnşallah beklentilerimize de karşılıklı cevap verebiliriz."

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı da yaptığı konuşma da şunlara değindi:

"Biz Eskişehir'e gelirken şunları önemseyerek geldik. Dedik ki turizm bir planlama işidir. Bize bir gün öncesinden haber verildiğinde bizim arkadaşlarımız buna hemen dahil olacaklardır. Burada ki arkadaşlarımız çok farklı dilleri çok farklı kültürleri bilen arkadaşlarımızdır. Türkiye'nin en donanımlı rehber grubudur. Biz sizlerin önerileriyle Sivrihisar'ı gerek üniversitedeki hocalarımızla ve içimizdeki uzman arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. 4 günlük bir program yaptık. Bize gelen şöyle Eskişehir'de rehberlerden kaynaklanan sıkıntılar olduğu yönünde. Biz bunu araştırdık aslında rehber olmayan ama halkımız tarafından rehber olarak adlandırılan rehber olarak ifade edilen kişilerdir. Gezme kültürü turizm kültürü bizim ülkemizde yeni yeni gelişen bir kültür oluşmakta olgunlaşmakta. Tecrübeli arkadaşlarımız bu gelişmelere katkı sunacaktır. Belgesiz insanların sahte rehberlik yapan kişileri sizler de engelleyebilirseniz, bizler de Eskişehir'de daha güzel işler yaparak Eskişehir turizmini daha da desteklemiş olacağız."

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!