Turhan Cemal Beriker Bulvarı altgeçidi 5 Ocak'ta açılacak

Güncelleme Tarihi:

Turhan Cemal Beriker Bulvarı altgeçidi 5 Ocakta açılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 16:48

Turhan Cemal Beriker Bulvarı altgeçidi 5 Ocak'ta açılacak

Haberin Devamı

 

 

Adana'da uygulamaya koyduğu projelerle kent içi trafik sorununu büyük ölçüde hafifletecek hamleler yapan Adana Büyükşehir Belediyesi, D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi ile Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi’nin hizmete girmesi için yoğun çalışma yürütüyor.
Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, ulaşımı rahatlatacak, sürücülere rahat nefes aldıracak iki altgeçidin Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 5 Ocak’ta açılması için büyük gayret gösteriyor.
4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 36 milyon lira harcanarak yapılan ve çukur görüntüsü oluşturduğu ve ulaşımı daha da karmaşık hale getirdiği için yoğun şikayet konusu olan 375 metrelik altgeçitin üzeri 451 adet betonarme kirişle kapatıldı. Bu güzergahtaki yan yollar 4’er şeritli olarak şekilde genişletildi. Son olarak müze kavşağı ve Türkkuşu kavşağı ile refüjlerdeki peyzaj çalışmalarının sonuçlandırılmasıyla proje tamamlanmış olacak.
Ulaşıma kuzey-güney yönünde tünellerle geçiş verecek Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi ise aynı zamanda doğu-batı istikametindeki Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı da D-400’e bağlayacak. Şehit Mehmet Özer Caddesi’nden gelip, havaalanı kavşağına doğru geçen aksta, B ve C kolu tünelleri 281 metre uzunluğunda inşa edildi. Havaalanı kavşağından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na dönen D kolu tünelin uzunluğu ise 293 metreyi buldu. Fen İşleri ekipleri de güçlü makine parkıyla gece, gündüz demeden bu hizmetin Adana halkının kullanımına açılması için ter döküyor.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!