Turhal Şeker Fabrikası resmen Kayseri Şeker'e geçti

Güncelleme Tarihi:

Turhal Şeker Fabrikası resmen Kayseri Şekere geçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 13:39

Turhal Şeker Fabrikası resmen Kayseri Şeker'e geçti

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - ÖZELLEŞTİRME İdaresinden Kayseri Şeker bünyesine geçen Turhal Şeker Fabrikası sade bir törenle Kayseri Şeker'in hizmetine girmiş oldu.

Turhal Şeker Fabrikası içinde düzenlenen törene Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı ve diğer yetkililer katıldılar.

Fabrika girişinde çalışanlar tarafından çiçeklerle karşılanan heyet dualar eşliğinde kesilen kurban sonrasında fabrika meydanında düzenlenen devir teslim törenine katıldı. Törende konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Bugün tarihi bir günü idrak ediyoruz. Biliyorsunuz 17 Nisan tarihinde yapılan ihale ile Turhal şeker Fabrikası Kayseri şeker fabrikasının uhdesinde kalmıştı. O günden bugüne geçen zaman içerisinde gereken hazırlıklar yapıldı ve dün özelleştirme idaresinde devir sözleşmeleri için imzalar atıldı. İhale resmiyet kazanmış oldu. Bugün de Turhal şeker Fabrikası arkadaşlarımız tarafından devir teslim işlemleri başlatıldı. Turhal şeker Fabrikası güzide bir kuruluş olup 1934 yılından beri 84 yıldır bu bölgeye hayat ve can vermiş güzide bir kuruluştur. 84 seneden beri dimdik ayakta olan, varlığını sürdüren ve kendisini bugüne kadar taşıyan, bu bölgeye ve pancar çiftçisine, şeker sektörüne önemli bir katkı sağlayan güzide bir kuruluştur. Turhal şeker Fabrikası Cumhuriyetin ilk fabrikalarından olmanın yanında aynı zamanda Türkiye'de şeker sektöründe öğretmenlik, rehberlik yapmış bir fabrika bu şekilde yöneticiler yetiştirmiş bir fabrika olup daha sonraki yıllarda kurulan şeker fabrikalarının bütün yöneticileri, Mühendisleri, ustaları hep Turhal'dan gelerek Türkiye’ye şeker üretimini öğretmişlerdir. Biz, Kayseri şeker fabrikasının yöneticileri olarak çiftçinin emanetçisiyiz. Fabrikanın sahibi değiliz patronu değiliz. Dolayısıyla bu fabrikanın da sahibi ya da patronu biz değiliz. Bu fabrikanın sahibi topyekün hem Kayseri'deki Sivas'taki Yozgat'taki hem de Tokat'taki Turhal'daki Zile’deki Artova'daki çiftçilerdir" dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!