Turgutlu’da Büyükşehir Farkı

Güncelleme Tarihi:

Turgutlu’da Büyükşehir Farkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 15:55

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu’da ortaya koyduğu hizmetlerle vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Akçapınar Mahallesinde çok amaçlı düğün salonu yapımı, ilçe genelinde mezarlık temizliği ve mezarlık yollarına parke taşı döşemesi, tüm mahallelerde durak yapım çalışması, Urganlı, Sinirli, İzzettin, Çıkrıkçı Mahallelerinde asfalt yapım çalışması, Musalaryeniköy, İzzettin ve Sinirli mahallelerinde ev boyama çalışmaları, TEOG ve YGS-LYS sınavlarına öğrencilerin hazırlanmasına yardımcı olmak üzere MABEM kursları ve 4-12 yaş çocukları kapsayan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri ile Turgutlu adeta kabuk değiştiriyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde sürdürülen hizmet çalışmaları Turgutlu’da da tüm hızıyla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesinde Turgutlu mezarlıklarında da boyama, budama ve temizlik çalışmaları yürüttü. Mezarlıklarda periyodik olarak gerçekleştirilen çalışmalara bayram öncesinde hız verilirken, Turgutlu merkezdeki eski ve yeni mezarlık başta olmak üzere Derbent, Urganlı, Dalbahçe ve Akçapınar mahallelerinin de mezarlık içi temizlik, boyama, budama ve mıcırlama çalışmaları ekipler tarafından sürdürülüyor. Konu ile ilgili Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de rutin bakım çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
AKÇAPINAR MAHALLESİNE DÜĞÜN SALONU GELİYOR
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Turgutlu ziyareti sırasında Akçapınar Mahallesine müjdelediği yeni düğün salonu için de ilk adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgutlu ilçesine bağlı Akçapınar Mahallesinde düğün salonu için yer tespiti yapılmasının ardından proje çalışmaları başladı. Akçapınar Mahallesinin yıllardır ihtiyacı olan ama şimdiye kadar giderilmeyen düğün salonunun yapımı için gerekli çalışmaların hızla başladığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, inşaat sürecinin kısa sürede biteceğini ve yeni modern düğün salonunun mahalle halkının ve çevre mahallelerin ihtiyacına cevap vereceğini açıkladı. Başkan Ergün, “Modern yapısı ve izole teknolojisi ile birlikte bölgenin en prestijli düğün salonlarından biri olarak dikkat çekecek olan projemiz Akçapınar Mahalle halkımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Akçapınar Mahalle Muhtarı Hamza Çalık da, uzun süredir çözüm bulunmayan bu soruna çare oldukları için Büyükşehir Belediyesi’ne mahalle halkı adına teşekkür etti.
TURGUTLU MAHALLELERİNDE ASFALT SEFERBERLİĞİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgutlu ilçesine bağlı Musalaryeniköy, İzzettin, Sinirli, Urganlı, Çıkrıkçı, Irlamaz, Yayla, Osmancık, Avşar, Yakuplar, Temrek, Çampınar, Musacalı, Akköy, İğneci, Ayvacık ve Güney Mahallelerinde gerçekleştirilen asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu ilçesine bağlı İzzettin, Sinirli, Urganlı ve Çıkrıkçı Mahalleleri’nde gerçekleştirdiği yol bakım ve asfaltlama çalışması, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Çalışmalar nedeniyle emeği geçenlere teşekkür eden mahalle sakinleri ve muhtarlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını desteklediklerini belirterek, başarı diledi. Yapılan çalışmadan büyük memnuniyet duyan Turgutlulular, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler.
İLÇEDE DEV EĞİTİM HAMLESİ
Manisa’da dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM), Turgutlu ilçesinde de 12 derslik kapasiteyle hizmet vermeye başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından TEOG ve YGS-LYS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik açılan MABEM kurs kayıtlarının devam ettiği belirtildi. Turgutlu ilçesinde MABEM kurs kayıtlarına veliler ve öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Kayıt için gelen öğrenci ve veliler bu fırsatı sunduğu için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini ilettiler. Kayıtların Turgutlu Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında 2 Ekim tarihine kadar alınmaya devam edeceği ve kursun 6 Ekim’de öğrencilere kapılarını açacağı belirtildi. Öte yandan ilçede Ergenekon ve Selvilitepe mahallerinde Çocuk Kültür Sanat Merkezleri için de geri sayım başladı. 4-12 yaş arası çocukların farklı alanlarda gelişimi sağlamayı amaçlayan merkezlerin kısa zamanda kapılarını eğitim-öğretime açacağı belirtildi.
MAHALLELER YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM KAZANDI
Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerde başlattığı evlerin dış cephelerinin boyanması çalışmaları Turgutlu’da da tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilk olarak Musalaryeniköy, Sinirli, İzzettin, Yakuplar ve Temrek mahallelerinde dış cephe boyamalarının sonuna geldi. Turgutlu’ya bağlı mahallelerde çalışmalara başlayan ekipler, bakımsız kalan, yıpranan ve uzun süredir boyanmayan kapı, pencere ve duvarlarda boyama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Boyama çalışmalarının ardından evlerin yepyeni bir görünüm kazanması mahalle sakinlerini de memnun etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların üzerlerinden önemli bir yükü attığını ifade eden vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.
DURAK MONTAJLARI DA TAMAMLANIYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde konuşlandırılan yeni otobüs durakları Turgutlu’da da boy göstermeye başladı. Turgutlu’ya bağlı Urganlı, Yeniköy, Akçapınar, Derbent ve Çıkrıkçı mahallerine durak montajları yerleştirildi. Yaz aylarında güneşten, kış aylarında ise soğuk ve yağmurlu havalardan vatandaşları koruyacak olan otobüs duraklarının kısa süre içerisinde vatandaşların kullanımına sunulacağı belirtildi.
PARKE TAŞINDA HIZ KESİLMİYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesine bağlı Avşar, Çepnibektaş, Dalbahçe, Yayla, Irlamaz mahallelerine parke taşı desteği verdi. Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından imkanlar ölçüsünde kentin tüm ilçe, belde ve mahallerine destekler götürdüklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahallelerin parke taşı eksiğinin giderileceğini söyledi. Turgutlu ilçesine bağlı Avşar, Çepnibektaş, Dalbahçe, Yayla, Irlamaz mahallelerinde mezarlık yollarına döşenen parke taşı, mahalle sakinlerini ve mahalle muhtarlarını memnun etti. Yapılan bu hizmet karşısında mahalle sakinleri ve mahalle muhtarları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini sundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!