Turgut Altınok ülke birincisi

Güncelleme Tarihi:

Turgut Altınok ülke birincisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 00:00

Tüm Türkiye’de yapılan bir ankette halk tarafından beğenilen ilçe belediye başkanları arasında ilk üç Ankara’dan iki ilçe girdi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un birinci olduğu ankette Yenimahalle, İstanbul Şişli Belediyesi’nin ardından üçüncü sırayı aldı.

Araştırma şirketi Ankethane’nin 1-8 Ocak 2008 tarihleri arasında 65 ilde 12 bin 628 kişi ile yüzyüze görüşerek yaptığı araştırma seçim bölgelerinde il ve ilçe belediye başkanlarının beğenilme oranlarını ortaya çıkardı.

YÜZDE 81 OY ALDI

Buna göre, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yüzde 80.7’lik oyla birinci sırada yer alırken, onu yüzde 77.2 oyla Şişli belediye Başkanı CHP’li Mustafa Sarıgül 70.1 oyla Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar takip etti.

Ankethane’nin çalışmasında, vatandaşlar, 2004 yılından bu yana yaşadıkları şehirlere hizmet veren belediye başkanlarını da değerlendirdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanları sıralamasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Türkiye’nin en çok beğenilen başkanı seçildi. Gaziantep ve İstanbul Belediye Başkanları ise en az beğenilen başkanlar olarak belirlendi.

Bu isimlerin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, siyasi çıkışlarıyla dikkat çeken Diyarbakır Büyükşehir belediye Başkanı Osman Baydemir ile geçmişteki yüksek oy oranlarıyla dikkat çeken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak yine az beğenilen isimler arsında yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!