TÜRGEV Başkanı Akalın:

Güncelleme Tarihi:

TÜRGEV  Başkanı Akalın:
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 17:02

- "Nasıl ki Çanakkale Savaşı'na bakıldığında Çanakkale Zaferi'nde elde edilen başarıya bakıldığında her farklı milliyetten insan orada tek bir vücut şeklinde bir çarpışma içerisinde olduysa vatanın birliği, beraberliği için aslında TÜRGEV yurtlarında da o Çanakkale ruhunun bir anlamda bir yansıması olduğunu düşünüyoruz"

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Arzu Akalın, "Nasıl ki Çanakkale Savaşı'na bakıldığında Çanakkale Zaferi'nde elde edilen başarıya bakıldığında her farklı milliyetten insan orada tek bir vücut şeklinde bir çarpışma içerisinde olduysa vatanın birliği beraberliği için aslında TÜRGEV yurtlarında da o Çanakkale ruhunun bir anlamda bir yansıması olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri için Malatya'ya gelen Akalın, öğretmenevindeki toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara'da terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek bunu gerçekleştirenleri kınadı.

Malatya'daki yurtlarında 300'e yakın üniversitede okuyan genç kızı misafir ettiklerini kaydeden Akalın, "Onun dışında da genel olarak Türkiye'ye baktığımızda TÜRGEV olarak bizim 50'ye yaklaşan yurdumuz var ve eğitim alanında üniversitede okuyan genç kızlarımızı destekleyen, onların eğitim hayatını destekleyen bir vakıfız. İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy, 'Asım'ın nesli'nden bahsediyor ve onu 'bir ideal genç' olarak tanımladığında Asım'ın nesli diye ideal bir genç profil çıkarıyor ortaya. Biz de belki TÜRGEV yurtlarında misafir etmekte olduğumuz 8 bin 500'e yakın öğrenci kızımız açısından tam da milli şairimizin o hayal ettiği, o taahhül ettiği Asım'ın neslini inşa etmek için bir gayret içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Akalın, eğitimli gençlerin yetiştirilmesinin önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Eğitimli gençler yetiştirmek Türkiye'nin geleceğini ve elbette sadece Türkiye'nin değil belki dünyanın da geleceğini garanti altına almak açısından son derece önemli bir faaliyet. Eğitime yapılan yatırım insanlığa yapılan en önemli yatırım. Biz de bu düsturla öğrencilerimizi TÜRGEV olarak her gün artan sayıda açmış olduğumuz yurtlarımızla birlikte genç kızlarımız bir yandan üniversitede eğitim hayatlarına devam ederken onları her manada desteklemiş oluyoruz çünkü biliyoruz ki ister bu öğrencimiz erkek olsun ister kız öğrenci olsun hiç fark etmez sadece çok iyi meslekler edinmelerinin tek başına yeterli olmadığını, vizyoner, öz güvenli geçler olarak yetişebilmeleri için başka noktalarda da desteklenmelerinin önemine inanıyoruz."

Haberin Devamı

Yurtlarında misafir ettikleri öğrencilere eğitim noktasında her türlü desteği verdiklerini dile getiren Akalın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nasıl ki Çanakkale Savaşı'na bakıldığında Çanakkale Zaferi'nde elde edilen, çok şükür, başarıya bakıldığında her farklı milliyetten insan orada tek bir vücut şeklinde bir çarpışma içerisinde olduysa vatanın birliği, beraberliği için aslında TÜRGEV yurtlarında da o Çanakkale ruhunun bir anlamda yansıması olduğunu düşünüyoruz çünkü baktığımızda çok farklı dünya ülkelerinden genç kızlarımızı TÜRGEV yurtlarında biz ağırlıyoruz. İşte Filistinli genç kızlarımız var, Filistin'den gelip Türkiye de eğitim alan, üniversite okuyan genç kızlarımız var. Arnavutluk'tan, Bosna Hersek'ten, Fransa'dan, Almanya'dan, Rusya'dan gelen ve şu an savaşın yoğun bir şekilde devam ettiği Suriye'den çok sayıda kızımız, Suriye'de savaş mağduru evlatlarımız da yurtlarımızda. Evet tam da o Çanakkale ruhunu TÜRGEV'e bu yönüyle taşıyarak genç kızlarımızı misafir etmiş oluyoruz. Onları destekliyoruz. Burs noktasında destekliyoruz. Bir taraftan da savaşın onların üzerinde oluşturduğu tahribatlar var, annesini, babasını, kardeşlerini kaybetmiş olan kardeşlerimiz var. Onların o acılarını sarmaya gayret gösteriyoruz."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!