Turgay Şeren yazıyor: Süren’e ikinci şok

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren yazıyor: Süren’e ikinci şok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2000 00:00

Turgay Şeren
Haberin Devamı

G.Saray’ın 3 Haziran’da çok önemli bir kongresi var. AIG ile ortaklık anlaşması oylanacak. Komisyon Başkanı Hayri Domaniç'in AIG Şirtetiyle ilgili Başkan Faruk Süren'e gönderdiği şok raporu sizlere aynen yayınlıyoruz.

GALATASARAY Spor Kulübü'nün 3 Haziran'da çok önemli bir olağanüstü kongresi var. Bu kongrede AIG ile ortaklık anlaşması oylanacak. Galatasaray Spor Kulübü ile AIG arasında pay alım-satımı sözleşmesi konusunda komisyon başkanı Hayri Domaniç ağabeyimizin Faruk Süren'e de yolladığı raporunun bir bölümünü kelimesini değiştirmeden size veriyorum. Dikkatle okuyun, karar sizin.

1. 16.05.2000 tarihli tasarıda kabul edilemez kural ve şartlar vardır. Anlaşmanın hemen hemen her maddesinde AIG lehine ve Galatasaray zararına o kadar ağır şartlar var ki, bu girişimin bir ORTAKLIK sözleşmesi değil, bir TEFECİLİK ve SÖMÜRÜ DÜZENİ olarak nitelenmesi kaçınılmazdır.

2. Galatasaray'ın AIG ile ortaklık kurmasındaki gayesi, tanıtma ve reklam yeteneğinin büyük olduğu söylenen AIG'nin katkılarıyla gelirini arttırmak olduğu halde AIG'nin bu yönde hiçbir taahhüdü yoktur.

SÜREN’E İKİNCİ ŞOK

3. Yüzde 21.05 hisse karşılığında 20 milyon dolar ödemeyi kabul eden AIG'nin bu yetersiz parayı ödeyeceği kesin bir tarih olmadığı gibi, ödemenin yapılması Galatasaray ve tüm yöneticilerinin geçmişinde önemli davalar olmaması, yakın gelecekte de önemli davalara taraf olmayacakları, vergi borçlarının bulunmaması gibi hiçbir kimsenin kaçınamayacağı ve iradesine tabi bulunmayan abuk sabuk şartların gerçekleşmesine bağlanmış ve adeta ödemenin yapılmaması hedeflenmiş gibidir.

HER MADDE ALEYHTE

4. Galatasaray'a hiçbir kazanç arttırımını taahhüt etmeyen AIG, müştereken idare edilecek ve AIG reyi olmadan bir personel dahi alınmayacak. Sportif şirketinin başarısız olması hallerinde de 20 milyon dolarlık sermayesinin asgari yüzde 40'ı kadar bir gelir garantisini kulübe yüklemektedir.

Sözleşme tasarısının bir sürü olumsuzluklarından örnekler pek çoktur. İsteyen Galatasaraylılar'a 10 sayfayı bulan Avukat Dr.HAYRİ DOMANİÇ ağabeyimizin bu raporunu büyük bir keyifle fakslarım.

REDDEDİLMESİ ZORUNLUDUR

Sadece bir bölümünü eleştirme imkanı bulduğum bu sözleşme taraflarca imzalansa, genel kuruluncu dahi onaylansa geçersizdir. Fuzili masraf ve sayısız davalara yol açma dışında olumlu bir etkisi düşünülemez. G.Saray daha kötü durumlara düşer. Teklifin reddedilmesi zorunludur. Saygılarımla. HAYRİ DOMANİÇ

SEVR DAYATMASIDIR

Sevgili Galatasaraylılar, Hayri Domaniç ağabeyim çok büyük bir Galatasaraylıdır ve kendi konumunun süperidir. Özellikle bu tip anlaşmaların duayenidir. Hayri Ağabey şunu söylüyor: ‘‘AIG ile Galatasaray Spor Kulübü anlaşırsa, bu, Galatasaray'ın sonudur’’ demek istiyor. Şimdi anladınız mı sevgili Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurul üyeleri. Ve ilave ediyor: ‘‘ÖZETLE, 15.05.2000 TARİHLİ AIG TEKLİFİ TAM BİR SEVR DAYATMASIDIR, KABUL EDİLEMEZ. SAYGILARIMLA. HAYRİ DOMANİÇ.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!