Turgay Şeren: Koşamazsan zorlanırsın

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Koşamazsan zorlanırsın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

RIDVAN bir şeye karar vermiş. Defansını liberolu oynuyor. Orta sahada da 5 futbolcu görev yapıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, sağdaki Tayfun ve soldaki Abdullah bu görevlerin bir kısmını yapabiliyorlar. Ya hücuma katılıyorlar, defansa gelemiyorlar, yahut da defanstan hücuma katılmaları imkansız oluyor. Bunun bir tek anlamı vardır. Fenerbahçeli futbolcular koşamıyorlar. Fizik güçleri koşmak için yeterli değil. Eğer Rıdvan bunu başka şekilde izah ediyorsa, kendisinden en yakın zamanda telefon beklerim. Üstüne üstlük Fenerbahçe orta sahası çok yavaş top oynuyor. Kendi yarı sahalarından ağır çıkıyorlar. Böyle olunca da rakip defans, çabuk yerine geçiyor. Zaten kendi defans bloğunu fazla bozmak istemeyen Altaylı futbolcular için bu da bir bakıma avantaj oldu.

Ogün, libero olarak her zaman alkışladığım bir futbolcudur. Ancak hala kendine gelememiş. Altay'ın attığı golde Bayram sol tarafta bomboştu. Nerede Tayfun ve nerede Ogün? Bu tip pozisyonları Altay ilk 45 dakikada da yakaladı. Altay forvetleri, öylesine rahat top kullandı ki, Fenerbahçeliler tribünde kahroldular ve isyan ettiler. Hani hakları da yok değil. Fenerbahçe gibi güçlü oyunculardan kurulu bir defans, rakibine böyle top kullanma fırsatı veriyorsa, bu nasıl izah edilir, onu bilemem.

KENDİLERİNİ KANDIRIRLAR

Herkes gibi benim de merak ettiğim Oulare var. Bu siyahi futbolcu topu ayağına alınca, rakip kaleye gitmek istiyor. Ve bol bol da şut atma çabasında. Ancak ‘‘yanındakiler onun bu temposuna tam uydular mı?’’ diye sorarsanız, ‘‘hayır’’ derim. Altay'ın yediği ikinci ve üçüncü gollerde inanılmaz defans hataları var. İlk golde Nihat, kontrpiyede kaldı, ikincisinde ise ne yaptı, onu anlamak mümkün değil.

İşin gerçeği şu. Fenerbahçe'nin kadrosunda isim olarak çok iyi oyuncular var. Ancak bu kadro sahada çok iyi futbol oynuyor denirse, büyük hata olur ve insan kendini kandırır.

Sergen'in kaçırdığı bir gol var. Tayfun'un sağdan getirip, verdiği pası Sergen kullanamadı. Bu da ona hiç yakışmadı. Bu golü atsa, -ki onun için çok kolaydı- 2-0'dan sonra Altay çözülür, Fenerbahçe de oyuncularının formsuz ve güçsüz olmasına rağmen maçı zora sokmazdı.

Altaylı futbolcuları da kutlamak lazım. Ellerinden geleni yaptılar. Ve yürekten de oynadılar. Özellikle defansta görev yapan Emre, Kenan ve orta sahadaki Sinan ve golü atan Bayram güçlerinin üstlerine çıktı diyebilirim.

Beni en çok mutlu eden olaylardan biri de F.Bahçeli taraftarların sahadaki futbolcularını sadece galibiyete itme çabasında olmaları. Ufak tefek beklenilmeyen sözler çıkıyor ama inanıyorum ki, ileriki günlerde o da bitecek. Eski günlere göre fevkalade bir F.Bahçe seyircisi var. Onları tekrar tekrar kutluyorum. Darısı diğer takımlarımızın seyircilerinin başına.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!