Turgay Şeren: Harika Fener

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Harika Fener
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2001 00:00


Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

FENERBAHÇE'nin çıkışı İstanbulspor maçıyla başladı. İstanbulspor maçında 1-0 yenilgiden, büyük bir mücadele örneği vererek galip ayrılmak, öyle kolay değildi. Ama sarı lacivertli ekip, bunu başardı. Başarmasının en büyük nedeni futbolcularının çok koşması, fizik güçlerinin çabuk düşmemesi, ayrıca tek pas oynamakta ısrar etmeleriydi. Bir de üstelik, Revivo, Fenerbahçe'yi ateşleyen futbolcuydu. Hatırlarsanız o maç sonrasındaki yazımın başlığı ‘‘Süper Revivo’’ idi. Daha sonra Galatasaray karşılaşması geldi. Gene 1-0 mağlubiyetten Fenerbahçe 2 kez 2 farklı galibiyete yükseldi. Gene burada başrolü oynayan Revivo idi.

Dün akşam Gençlerbirliği'ni Fenerbahçe dağıttı. Rüştü'ye pek top gelmedi ama kalesinde güvenliydi. Fenerbahçe defansı artık nasıl oynaması gerektiğini biliyor. Hani Mustafa Doğan acemice hareketler yapmasa, hiç hata yapmayacaklar. 2 Mirkoviç çok iyi anlaşıyor. Kaptan Ogün'ün sağ kulvarda oynaması da Fenerbahçe'nin sağ tarafını bayağı düzgün hale getirmiş. Orta sahada Johnson 2 kişilik mücadele ediyor. Lazetiç, tren yolunda gider gibi tek başına artık gitmiyor. O da ikili mücadeleye girip topu kapınca, en yakın arkadaşına pas veriyor.

AFERİN ABDULLAH

Gelelim Abdullah'a... Dün akşam o da fevkalade oynadı. Zaman zaman sağ tarafta oynayan Babangida ile çok iyi mücadele etti ve galip de geldi. Yan ortalarda her attığı pas isabetliydi. Aferin Abdullah'a. Rapaiç'in oyun tarzı da değişti, o da çok koşmaya başladı. Serhat, iyi bir forvet. Her maçta ille gol atması şart değil. Bir şutu direkte patladı, en önemlisi de rakip defansa çok pres yaptı ve onlara rahat top kullandırmadı.

Böylesine iyi oynayan bir F.Bahçe karşısında G.Birliği'nin yapacağı fazla birşey yoktu. Gelelim hakem Bülen Uzun'a... İlk yarıda oyunu çığrından çıkardı. Oysa ne öyle sert müdahaleler vardı, ne de rakip futbolcular arasında herhangi bir tartışma. Ama Bülent Uzun öylesine garip düdükler çaldı ki, hem sahadaki futbolcuları çığrından çıkardı, hem de tribünlerin aklını başından aldı. İkinci 45 dakikada başka bir Bülent Uzun izledim. Her çaldığı düdük adaletli ve gösterdiği her sarı kart doğruydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!