Turgay Şeren: Galatasaraylı göreve

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Galatasaraylı göreve
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

GALATASARAY Spor Kulübü'nün bugün olağanüstü kongresi var. Faruk Süren başkan olduğundan beri bu kaçıncı olağanüstü kongre, sayısını bilemiyorum ama oldukça kalabalık.

Hatırlayacaksınız, Faruk Süren bir Amerikan şirketi olan AIG ile anlaşma yapmak üzereydi. Neydi bu anlaşma? G.Saray Spor Kulübü'nün yüzde 42 hissesini 28 milyon dolara bu şirkete satacak ve gününü gün edecekti. Ocak ayında ödenmesi gereken 10 milyon dolar ödenecek, kısa bir süre gelen para ile rahat edilecekti. Ancaak Galatasaraylı o kadar aptal değil. Aklı başında olanlar ayaklandı. Görelim bakalım dediler şu ön anlaşmayı. Oysa Faruk Süren'in amacı hiç fazla konuşmadan, olayları alevlendirmeden olağanüstü kongreyi toplayıp yandaşları ile birlikte kongreden bu satışın kararını çıkarıp sırtüstü yatmaktı.

KOMİSYONU SUÇLADI

G.Saray kongresi 7 kişilik bir komisyon seçti. Ki bu komisyon, her zaman söyledim, kendi konularının en üst kişileridir. Çoğu hukuk profesörüdür, yeminli mali uzmanlardır. Sonuçta rapor hakkında fikirlerini söylediler. Dediler ki; AIG ile yapılacak bu anlaşma Galatasaray'ın felaketi olur. G.Saray'ın geleceği ipotek altına alınır.

Sonra Faruk Süren, Galatasaray kongre üyelerine bir bildiri dağıttı. O bildirinin içinde böylesine güzide Galatasaraylılar'dan kurulu, Galatasaray'da duayen olmuş kişilerin yazdıkları bu rapora itibar edilmemesini ima etti. Ve açık açık da ‘‘Bunlar düzeltilemeyecek şeyler değil’’ dedi. Yani komisyonun raporu önemli değil demeye getirdi. Ben bu komisyonun raporunu tanıdığım mali uzmanlara ve hukukçulara didik didik ettirdim. Bu 7 kişi fevkalade bir rapor hazırlamış. Bir tek yanlışları yok diye de geçen gün yazdım. Süren'den ve yandaşlarından tıs çıkmadı, zaten çıkamazdı.

KENDİ ŞİRKETİNE RED

Tekrar ediyorum, bu bir hisse senedi satışı değildir. Bu yıllık yüzde 40 faizle alınan dolara endeksli bir kredidir. Geçenlerde Türk ekonomisinde en büyük yerlere gelmiş, Galatasaray'ın yetiştirdiği dört dörtlük İnan Kıraç, AIG ile yapılacak bu anlaşmaya karşı çıktı. Faruk Süren'in cevabı: ‘‘O da 8 bin Galatasaray üyesinden bir tanesi.’’ Vay, vay, vay... Peki, Faruk Süren'in yakasından Galatasaray Başkanlığı etiketi alınırsa o ne olacak acaba? Geçenlerde Borsa gazetesinde okudum. Süren'in sahip olduğu Bricolage Transtürk Yapı Market Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 600 milyar liralık halka açılma başvurusu işlemden kaldırılmış.

Soruyorum, şimdi kimin peşinden koşuyorsunuz ey Galatasaraylı geçinenler?

Geçen gün divanda sınıf arkadaşım olacak birisi çıkmış, abuk sabuk laflar etmiş. Ben, bir kısımın mideden bağlı, bir başkasına anlamıyorlar, bir diğerleri için de G.Saraylı değil, yüreklerinde pislik var diye yazdım. Onu da ikinci bölümde düşünüyordum, yani anlatılanı anlamayanlar kısmında. Zira G.Saray Lisesi'nde sıfır bir öğrenciydi. O kendine birinci yazdığımı yakıştırmış. Yani mideden bağlı kısmını. Herhalde doğru yapmış. Benim de oğlum G.Saray Spor Kulübü'nden 3.5 yıldır 10 bin dolar aylık alsa, ben de Faruk Süren'in şakşakçısı olurum! Haddini bil Özdemir Kalpakçıoğlu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!