Turgay Şeren: Emre doludizgin

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Emre doludizgin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

GALATASARAY kazanıyor. Sahaya hangi 11'le çıkarsa çıksın rakip kaleye mutlaka gol atıyor. Galatasaray'ın yabancıları yok. Ancak sarı kırmızılı ekip sahada elinden geldiğince mücadele ediyor. Bir futbol takımı için bundan daha güzel bir şey olamaz.

Vanspor öyle kenara atılacak bir takım değil. Defanslarını iyi kapatıyorlar, orta sahada çabuk ve ayağa top oynamasını biliyorlar. Ve forvette de Kubilay gibi iyi bir oyuncuları var. Kubilay'ın Galatasaray'ın defansının ortasında oynayan Bülent ve Fatih'in ortasından gidip golü atması gerçekten alkışlanmalı. Tabii orada Fatih'le Bülent'e ‘‘Neredesiniz?’’ diye sormak lazım.

Nedense Türkiye'de defansın göbeğinde oynayan futbolcular tandem oynamasını pek beceremiyorlar. Ya belirli bir görevleri olacak, adam markajı yapacaklar yahut da serbest oynayarak hata üstüne hata yapacaklar. İkisinden biri. Dünyanın her yerinde liberolu sistem büyük ölçüde kalktı, bu doğru. Ancak Avrupa takımlarının orta sahası fevkalade. Defansının önüne geliyor ve geridekiler de kademe anlayışını çok iyi başarıyorlar. Tabii sahaya çıkınca da hata yapmıyorlar.

B.HAKAN İSTEKSİZDİ

Emre, her geçen gün üstüne koyuyor. Dün akşam da Galatasaray'ın değil, sahanın en iyisiydi. Dikkat edin, oyunun 1. dakikasında nasıl yürekten çalışkansa, hakem bitiş düdüğünü çaldığı zaman da Emre'yi yine topla oynarken, yine rakibe pres yaparken görüyorsunuz. Süper bir fizik gücü var. Kısa boyuna rağmen hava toplarında da iyi. Zira zaman ayarını iyi yapıyor. En önemlisi de, ayağındaki topu çok iyi kullanıyor. Şöyle bir kıyaslama yapayım. Attığı 10 pasın 8'i takım arkadaşına. Emre için artık söylenecek söz şu olmalı: ‘‘Belirli bir yere geldin Emre. Ama futbolda hiçbir zaman durmak yok. Daima ileri.’’

B.Hakan Fenerbahçe maçında kaçırdığı gollerin dışında ve Fenerbahçe maçındaki üstün performansının yanı sıra Denizli karşılaşmasında ve dün akşamki Vanspor maçında çok isteksizdi. Topa koşarken bile ağırdan alıyordu. Herhalde bir sorunu var. Okan neden tükendi onu anlayamadım. Oysa Galatasaray'ın biyonik orta sahasının en çok koşanlarındandı. Fatih'in onu değiştirmesi çok yerinde oldu. Ümit'in her zaman belirli bir çizgisi var. O çizginin üstüne çıkıp çok iyi oluyor. Asla ben onu sahada kötü oynarken görmedim. Aferin Ümit'e.

Maçın genç bir hakemi var; Cem Tosyalı. İyi niyetli ve de çok koşuyor. Ancak her iki takıma düdüklerini eşit ve düzgün çalmalı. O zaman ona ben hakem derim.

Vanspor için söleyeceğim şu. Puan cetvelindeki durumu çok kötü, ancak oynadığı futbol iyi. Demekki ortada bir yanlış var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!