Turgay Şeren: Bülent Yavuz koltukta oturma

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Bülent Yavuz koltukta oturma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2001 00:00


Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ hafta Türk futbolunda klinik bir vaka yaşandı. G.Birliği-A.Gücü karşılaşmasında G.Birliği sahaya 6. yabancıyı soktu, Ümit Karan'ı çıkardı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun müsabaka talimatına göre, bu yanlışı yapan takım hükmen mağlup olur. Bunun bir örneğini Beşiktaş-F.Bahçe maçında yaşadık. F.Bahçe, 6 yabancı ile oynadı ve maçı hükmen kaybetti. Zaten 3-0 mağluptu, fazla bir sorun, dedikodu olmadı.

Oysa, G.Birliği-A.Gücü maçı bambaşkadır beyler. Olay, Türkiye'nin gözü önünde cereyan etti. Hatta sahaya giren Babangida'yı televizyon ekranı gösterirken, kırmızı bir daire içerisine aldı. Yanında da 4. hakem, değiştirme tabelasını elinde havada Türkiye'ye gösterdi. Ve olaylar başladı. 6. yabancının farkına varan G.Birliği, Ümit Karan'ı sahaya soktu, Babangida'yı sahadan çekti. Böyle bir kural hatası rüyada bile yapılmaz.

RÜYADA BİLE YAPILMAZ

FIFA ne diyor, ‘‘Sahayı terk eden bir oyuncu, bırakın tekrar sahaya girmeyi, yedekler kulübesinde bile oturamaz. Soyunma odasına gider.’’ Oysa bizim hakem İsmet Cengiz, maçı başlattı. Sanki hiçbir şey olmadı. En önemlisi de, MHK Başkanı Bülent Yavuz, TRT ekranlarında bu olayı hiç yaşanmamış gibi kabul etti. Dedi ki: ‘‘Biz MHK olarak hakem raporuna bakarız.’’ Vay vay vay... Yani Türkiye'nin gördüğünü hakem görmüyor, ‘‘Böyle bir olay yaşanmadı’’ diyor ve MHK de İsmet Cengiz'in bu raporuna göre karar veriyor.

Ey Bülent Yavuz, eğer milyonların gördüğünü senin hakemin görmediyse, ben senin yerinde olsam, onun gözünü kör olarak kabul eder, hakemlik lisansını elinden alırım. Sen ise, ‘‘Ben hakemin raporuna bakarım’’ diyorsun. Hem de olayın canlı şahidisin. Sen bu maçın hakem gözlemcisisin. Ayıp be Bülent Yavuz. Türk futbolu bu kadar zavallı ellerde mi?

FIFA KURALI ÇİĞNENDİ

Şimdi burada iki konu var.

1- FIFA kuralı çiğnendi. Çıkan oyuncu tekrar alındı. Bu tespitli. Yani maçın tekrarı gerek.

2- Türkiye Futbol Federasyonu maç talimatları çiğnendi. 6 yabancı sahadaydı. Hiç kimse hayır diyemez. Babangida'nın sahaya girişi, Ümit Karan'ın çıkışı milyonların gözü önünde oldu. G.Birliği hükmen mağlup olur.

Bir sözüm de 4. hakem Nusret Bilen'e... Arkadaş, sen saha kenarında her şeye karışıyorsun. Antrenörlerin adeta aslan terbiyecisisin. Sahaya giren futbolcuların kramponlarına bakıyorsun. Elinde oyuncu listeleri var. Senin sorumluluk alanına girmiyor ama en azından 6. oyuncuyu sokan bir teknik adamın gafletini niye hatırlatmıyorsun? Daha da önemlisi, sahayı elinde tabelayla terk ettirdiğin Ümit Karan'ı nasıl oyuna alırsın arkadaş?

Bülent Yavuz, maçın gözlemcisisin. Gördüğünü inkar ediyorsun, ‘‘Hakem raporuna bakarım’’ diyorsun. Şimdi benim sana ağabeyce bir tavsiyem var. O raporu yazan hakemi, artı dördüncü hakemi yanına al, kendini de onların üstüne ekle, üçünüz de masalarınızı terk edin. Türk futbolu da sizden kurtulsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!