Turgay Demirel: Hedefimiz 2010 Dünya Kupası

Güncelleme Tarihi:

Turgay Demirel: Hedefimiz 2010 Dünya Kupası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 15:50

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, yeni yılda, 2010 hamlesini başlatmak ve 2010 Dünya Şampiyonası'na yönelik hazırlıklara ivme kazandırmanın, öncelikli hedefleri arasında yer aldığını bildirdi.

Demirel, federasyonun resmi internet sitesinden yayınladığı yeni yıl mesajında, 2005 yılı etkinlikleri ve 2006 yılı hedeflerini anlattı. 2005 yılında çalışmaları yeni bir heyecan, ruh ve organizasyon dahilinde sürdürdüklerini kaydeden Turgay Demirel, ”Birçok ilkin yaşandığı ve başarının elde edildiği bir yılı geride bırakırken, yeni bir yılı yeni umutlar ve yeni hedeflerle karşılamanın heyecanını paylaşıyoruz” dedi.

2005 yılında Altyapı milli takımları başta olmak üzere milli takımlar ve kulüp takımları düzeyinde ve organizasyon bazında elde edilen üstün başarıların herkes için büyük gurur kaynağı olduğunu dile getiren Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel, şunları kaydetti: “Yıldız Milli Erkek Takımımızın Avrupa şampiyonluğu, Genç Milli Erkek Takımımızın Avrupa ikinciliği, Yıldız Milli Bayan Takımımızın Avrupa dördüncülüğü ve (A) Milli Bayan Takımımızın Akdeniz Oyunları şampiyonluğu ve tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası finallerinde elde ettiği sekizincilik, Türk basketbolunun uluslararası arenadaki saygınlığını bir kat daha artırmıştır. Bu başarılarda emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyorum.

Gönül isterdi ki (A) Erkek Milli Takımımız da Sırbistan-Karadağ'daki 34. Avrupa Şampiyonası'nda üstün bir başarıya imza atabilsin. Bunu başaramamanın üzüntüsünü yaşadık. Bununla beraber, içinde bulunduğumuz günlerde, dünya basketbolunun en tanınmış markalarından biri durumundaki '12 Dev Adam'a, 2006'da Japonya'da düzenlenecek 15. Dünya Şampiyonası'na katılma hakkını sağlayan 'Wild Card'ı almanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Türk basketbolunun sadece saha içinde değil, saha dışında da geldiği noktayı ve sahip olduğu gücü göstermek açısından, wild card'ın alınması tarihi bir başarı olarak değerlendirilmelidir.”

2005 Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası gibi kapsamlı ve önemli bir organizasyona, tüm uluslararası organizasyonlarda olduğu gibi büyük bir başarı ile ev sahipliği yapmanın haklı kıvancını yaşadıkların ifade eden Demirel, aynı başarıyı, 2006'da ev sahipliğini yapacakları Avrupa Ümit Erkekler Şampiyonası organizasyonunda tekrarlamak ve İzmir'de kürsüye çıkarak altın madalyaya uzanmak arzusunda olduklarını dile getirdi.

2006 BEKLENTİLERİ

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, heyecan ve coşku ile karşıladıkları 2006 yılının, başarılarla dolu, altın bir yıl olacağına inandıklarını bildirdi.

Demirel, “Yeni yılda çalışmalarımızı Türk basketbolunu uluslararası platformda daha da yüceltmek, basketbolun ülkemizde hızla artan popülaritesini ve takip edilirliğini en üst seviyeye çıkarmak, Türkiye Basketbol Ligi resmi yayıncısı NTV ile yeni projeler geliştirmek, liglerimizde bu sezon yaşanan kalite ve heyecan artışını kalıcı kılmak, kulüplerin federasyonu olmak adına yürüttüğümüz çalışmalara hız vermek, mevcut gelir kalemlerini maksimize etmek ve yeni gelir kaynakları yaratarak basketbolun hizmetine sunmak gibi konularda hep birlikte çalışacağız” dedi.
Demirel, şu görüşlere yer verdi: “Yeni yılda '2010' hamlesini başlatmak ve 2010 Dünya Şampiyonası'na yönelik hazırlıklarımıza ivme kazandırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. İzmir'de yapımı tamamlanan salonun ardından İstanbul, Antalya ve Ankara'daki tesisler konusunda da benzer bir başarı elde edilmesi için var gücümüzle çalışacağız. 2005-06 sezonu ile birlikte faaliyetlerine başlayan Türkiye Basketbol Ligleri (TBL) Ofisi'nin de kısa sürede çizdiği başarılı grafiği, yeni yılda hayata geçireceği plan ve projelerle sürdürmesi hepimizin ortak dileğidir.
Milli takımlarımızın ve kulüplerimizin sponsorlarını, basketbolun yücelmesi için çaba sarf eden, desteğini esirgemeyen tüm camia fertlerimizi basketbola yaptıkları katkılar nedeniyle bir kez daha kutluyor, yeni yılda basketbolun tüm medyada daha da geniş yer bulmasını temenni ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!