Turgay Demirel: Çok büyük bir avantaj

Güncelleme Tarihi:

Turgay Demirel: Çok büyük bir avantaj
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2012 19:00

Türkiye Baskebol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2013 Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası ev sahipliğinin ülkemize kazandırılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

EuroBasket 2013 kura çekimi için Slovenya’da bulunan Başkan Demirel, 4-14 Temmuz 2013 tarihleri arasında Samsun’da organize edilecek Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası’nın Türk Kadın Basketbolu için bir avantaj olduğunu söyledi.

Turgay Demirel; “Ümit Milli Kız Takımımız 2012 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Takımımız esasen çok daha iyisini yapabilecek kapasitede. Bu nedenle de bu yıl katılacakları şampiyonanın ev sahipliği hakkını almamız fevkalade önem arz ediyor. Böyle bir organizasyonun 2014 yılında ülkemizde düzenlenecek olan Kadınlar Dünya Şampiyonası öncesinde alınması Türk Kadın basketbolu adına önemli bir avantajdır” dedi.

FIBA ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam ise; “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kadın basketbolunu geliştirmeye yönelik çalışmaları ve projeleri aralıksız olarak devam ediyor. 2014 yılında Kadınlar Dünya Şampiyonası yapılacağından, Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası’nın alınması genel bir stratejinin üründür. Hedeflediğimiz üstün başarılar için oluşturduğumuz stratejiler paralelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!