TÜRFAD'dan Samsunspor'un eski kaptanına anlamlı ziyaret

Güncelleme Tarihi:

TÜRFADdan Samsunsporun eski kaptanına anlamlı ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 16:46

TÜRFAD'dan Samsunspor'un eski kaptanına anlamlı ziyaret

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - TÜRKİYE Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Samsun Şubesi 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla, 20 Ocak 1989 yılında Samsunspor Futbol Takımı'nın geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren eski futbolcusu Emin Kar’ı ziyaret etti.



TÜRFAD Samsun Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. 20 Ocak 1989 yılında Samsunshor'un Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında felç geçirerek yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren eski futbolcusu ve eski başkanı Emin Kar'ı ziyaret etti. TÜRFAD Şube Başkanı Gültekin Kullukçu, ”Engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün hatırlanması anlamına asla gelmemesi gereken 'Engelliler Günü’ ve patenti derneğimize ait 'İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır' kapsamında toplum olarak sorunlarının gündeme getirilmesi gibi hususlarda futbol adamları olarak farkındalık yaratılması bizim açımızdan önemli bir görev" dedi.



Samsunspor'un eski futbolcusu ve başkanı Emin Kar ise "Ziyaretten son derece duygulandım. Her 20 Ocak tarihinde hatırlanıyoruz da bugün hatırlanmak ise başka bir duygu. Futbol Adamları Derneği, vefa yüklü bir davranış sergiledi. Unutulmamalı ki her insan bir gün engelli bir vatandaş olma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle, toplum olarak duyarlılıkla engelli vatandaşlarımıza gereken desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları kentimiz adına büyük bir kazanımdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!