Türel'e 'emek' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Türele emek ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 17:27

Türel'e 'emek' ödülü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yeni Tiyatro Dergisi'nin 6'ncısını düzenlediği başarı ve emek ödüllerinin akademisyenlerden oluşan seçici kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Yeni Tiyatro Dergisi'nin geleneksel hale gelen ve Türkiye'nin en iyi ödülleri arasında kabul edilen 6. Emek ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul Beşiktaş'taki Fulya Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, akademisyenlerden oluşan seçici kurul üyelerinin oybirliğiyle belediye başkanlarına verilen 'emek' ödülünün sahibi oldu. Başkan Türel adına ödülü Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür aldı.

Gecede konuşan Özgür, Başkan Türel'in tiyatroya yaptığı yatırım ve katkılarını anlattı. Antalya'nın belediyecilik tarihinde ilk kez bir belediye başkanının şehir tiyatrosu kurduğuna vurgu yapan Mehmet Özgür, "Sanatın ve sanatçının her daim yanında olan Başkanımız Menderes Türel, tiyatro sanatına verdiği katkı ve yaptığı yatırımlardan dolayı Türkiye genelinde dağıtılan bu ödülün sahibi olarak bir ilke imza atmış oldu" dedi.

SANAT OTORİTELERİ HAYRANLIKLA İZLİYOR

Başkan Menderes Türel'in kültür sanat alanındaki başarılı çalışmalarının birçok belediye başkanı tarafından da örnek alındığına dikkat çeken Özgür, Antalya'daki bu çalışmaların sanatçı ve tiyatrolar tarafından da gıpta ile izlendiğini ifade etti. Mehmet Özgür, "Başkanımız Menderes Türel'in 'Çok yakın tarihte Türkiye de en çok sahneye sahip olacak şehir tiyatrosu Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olacak' iddiası ve bu amaç doğrultusundaki yatırımları birçok sanat otoritesi tarafından saygı ve hayranlıkla izlenmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!