Türel, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkan Adayı

Güncelleme Tarihi:

Türel, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkan Adayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 16:14

Ankara kulislerinde istifasının isteneceği iddia edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, istifa eden Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yerine Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (TSKB) başkan adayı gösterildi. Türel, adaylık açıklamasını Pazartesi günü Bursa’da yapacak.

Haberin Devamı

GÜNLERDİR AK Parti Genel Merkezi tarafından istifasının isteneceği iddia edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Genel Merkezi’nin kararıyla Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (TSKB) Başkan adayı olacağını açıkladı.

ERDOĞAN ONAYLADI

Karar sonrası ilk açıklamayı Hürriyet’e yapan Türel, TSKB Başkanlığını yürüten Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasını hatırlatarak, “Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adaylığımı uygun görmüş ve onaylamış” dedi.

BURSA’DA GENEL KURUL

Başkanlık seçiminin 6 Kasım Pazartesi günü Bursa’da yapılacağını kaydeden Türel, “Tabi birlik içerisinde farklı partilerden belediye başkanlarımız, encümen üyelerimiz var. Ben adaylığımı Bursa’da açıklayacağım. Genel Kurul uygun görürse başkanlığı layıkıyla yürütmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SORGULAMAK LAZIM’

Görevden alınacağına yönelik iddiaların konuşulduğu bir süreçte AK Parti Genel Merkezi’nin kararı ile TSKB’ye başkan adayı gösterilmesini de değerlendiren Türel, şöyle dedi: “Bu iddialar benim gündemimde zaten yoktu. Bu saatten sonra bu tartışmaları gündeme taşıyanları sorgulamak lazım. Biz sadece işimize, gücümüze bakıyoruz.”

‘İMA YETER’ DEMİŞTİ

Ankara kulislerinde konuşulan istifa iddiaları sonrası açıklama yapan AK Partili Türel, “Bırakın istifa etmemin istenmesini filan imasını yapsa dahi sayın genel başkanım, bir saniye dahi düşünmem ve istifa ederim. Beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanımdır” demişti.

BAKMADAN GEÇME!