Türel, Finike İlçesi’ni Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Türel, Finike İlçesi’ni Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 15:32

antalya büyükşehir belediye başkanı menderes türel, finike ilçesi'ni ziyaret etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike ilçesi’ne yeni Adalet Sarayı ve modern bölge hali yapılacağı müjdesini verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike’de vatandaşlarla bir araya geldi. Türel, Finikelilere yeni müjdeler verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda bir buçuk seneyi geride bıraktıklarını anlatan Başkan Menderes Türel bu süre içinde Finike’den Alanya’ya, Kaş’tan Gazipaşa’ya, Elmalı’dan ve Akseki’ye hizmet yağmuru başlattıklarını söyledi. Başkan Türel, Akseki’ye 30 yıl sonra suyu götürmenin, Gündoğmuş’a ilk sıcak asfaltı dökmenin, Karagöl’ün yüz yıllık su problemini çözmenin, Demreli Fatma ninenin evine 60 yıl sonra su götürmenin kendilerine nasip olduğunu ifade etti.
TOPTANCI HALİ İHALESİ 1 ARALIK’TA
Finike için çalıştıklarını, Finike’ye dev projeler kazandıracaklarını belirten Türel, “Toptancı hali bizim sürekli gündemimizdeydi. Milletvekilliğim dönemimde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı hiç düşünmediğim o zamanlarda inşallah Büyükşehir Belediye Başkanı bu projeyi tamamlar bende desteklerim demiştim. Ama nasip bizeymiş. Geldik projelerini hazırladık. İhalesini yaptık. Fakat ihalede birtakım teknik ve hukuki sorunlar ortaya çıktı. Bizde iptal etmek zorunda kaldık. Bu iptal projemizi biraz daha geliştirmemize vesile oldu. Projemizin içerisinde olmayan 600 kişilik cami ve soğuk hava deposunu da ekleyerek 1 Aralık’ta ihalesini gerçekleştiriyoruz. Yer teslimini sözleşmeyle hukuki eksikliklerin de tamamlanmasıyla yaparız. İnşallah en geç Şubat ayında gelir davulla zurnayla toptancı halimizin temelini atarız” dedi.
Artık büyük projeleri, dev yatırımları ve en önemli hizmetleri kısa süre içersinde hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Türel, “En kısa zamanda 1,5 sene gibi bir süre içerisinde tamamlarız. Böylelikle Antalya’nın en modern, en çağdaş ve en güzel toptancı hali olarak Finike’mizde hizmete açarız.”
ADALET SARAYI VE HASTANE MÜJDESİ
Adalet Sarayı ve Hastane ile ilgili çalışmalarının sürekli gündemlerinde olduğunu kaydeden Türel sözlerine şöyle devam etti;
“Adalet Sarayıyla ilgili Milletvekilliği dönemimde Sadullah Ergin ve sonrasında da dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birçok görüşmem oldu. Sadullah Ergin ile bir telefon görüşmesi yapmış ve kendisine yer probleminin olmadığını Adalet Sarayıyla ilgili projenin bir an önce hazırlanması gerektiğini Finikelilerin özlemle projeyi beklediğini ilettiğimde Sadullah Bey’de bana, ‘Ben de sana şimdi söz veriyorum. Adalet Sarayını en kısa zamanda projelendirip ihaleye çıkacağız’ demişti. Daha sonra Bekir Bozdağ ile de bu konuyu konuştuk. Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ döneminde bunun ihalesini tamamladık ve şimdi inşaat başladık. İhaleyi yaptıktan sonra Allah’ın izniyle biz onun sonunu çok hızlı bir şekilde getirebiliyoruz. Adalet Sarayı da hayırlısıyla olacak. 1 sene içinde inşallah hizmete sunacağız. Ama bakınız bu noktaya getirinceye kadar neredeyse 3 -4 sene bir emek var. Benim milletvekilliğim dönemimden beri gelen bir emek var. İşte bugün çevre duvarları inşaatı başladı. Temeli inşallah çok kısa sürede yükselecek ve bu vesileyle Finike’mizin önemli bir ihtiyacını gidereceğiz.”
Hastane ile ilgili de ciddi gayretlerinin olduğunu vurgulayan Başkan Menderes Türel, “Ancak proje ile ilgili temel çalışmasında yeniden bir projelendirme ihtiyacı ortaya çıktı. O yüzden çok daha ciddi bir şekilde projelendirilmesi gerekiyordu. Şimdi Sağlık Bakanlığımızla bu konuyla ilgili son durumu görüşmek için aradım, konuştum. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki en geç Ocak ayına kadar Hastanemizin de ihale tarihi bu sene içinde belli olacak. İhale tarihinin belli olması demek bizim için bir projenin bitmesi demektir” diye konuştu.
ÖĞRENCİ YURDUNUN TEMELİ 2016’DA
Finike’nin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin bir öğrenci yurdu olduğunu kaydeden Başkan Türel, “Bir öğrenci yurdu işi Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda, hükümetimizin sorumluluğunda. Fakat ben bu yurt meselesini çok önemsiyorum. Belediye olarak Antalya’mızın imkanı olan her yerde yurt yapılması yönünde bir gayretin içerisindeyim. Ve Finike’de yurt yapılması için hazırlanan projenin mimari olarak tamamlandığını ve birkaç gün önce buraya gönderilmesi talimatını vermiştim. Yurt Projesi ile ilgili gerekli çalışmaları kısa bir sürede tamamlayacağız. Onun da 2016’da inşallah temelini atarız” dedi.
Antalya’da da bin kişilik kız öğrenci yurdu için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Türel şöyle devam etti; “Hemen Üniversite’nin yanında alan tahsisini aldık, orada yapımını gerçekleştireceğiz. Çünkü maalesef bu meselelerin geçmişte nasıl manipülasyona sebep olduğunu, nasıl farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmaya çalışıldığını gördük. Şimdi biz devlet olarak hem hükümet olarak hem de yerel yönetim olarak gençlerimizin en sağlıklı, en hijyen ve en emin ellerde yurtlarda konaklayarak eğitimlerini alması yönünde bir gayretin içerisindeyiz.”
52MİLYON LİRALIK YATIRIM
Finike’de yapılan kanalizasyon yatırımının 52 Milyon lira olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, “Biz bu kanalizasyon çalışmalarını çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz. Yarın Allah korusun Finike’nin toprağından pislik fışkırdığında bu hizmetler yapılmasaydı o zaman başımıza gelenleri tahmin etmek bile istemezsiniz. Ben bunun geçmişte bedelini de ödedim, damdan düşmüş bir belediye başkanıyım. Alt yapı bir belediye başkanı için cazip değildir. Çünkü yapılıyorken belediye başkanına külfet verir. Memleketi kazıyorsunuz, kırıyorsunuz, Antalya’nın sıcağında toz toprak içinden çıkamıyorsunuz, astığınız çamaşırlar kirleniyor ve bitirdiğinizde işte şimdiki gibi üstüne sıcak asfalt kapattığınızda da altta yaptığınız yatırımlar gözükmüyor. Sadece o çektiğiniz külfet kalıyor aklınızda. Bu gibi yatırımlar bir siyasetçi bir belediye başkanı için çok görülür olmadığı için çokta fazla çekici ve cazip değildir. Ama benim için öyle değil. Çünkü ben geleceğimizi, çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayım.”
Finike’nin en önemli sorunlarından bir tanesinin yol ve asfalt sorunu olduğuna değinen Türel, “Finike’mizde bu alt yapı çalışmaları tamamlanması ertesinde çok önemli asfalt yatırımına gittik. Sahilkent’ten Hasyurt’a aşağı yukarı 8 kilometre uzunluğunda bir sıcak asfalt döktük” dedi.
Başkan Türel, “Finike’de Yeşilyurt ile Turunçova arasında da bir 6 kilometre sıcak asfalt, toplamda 14 kilometrelik bir sıcak asfalt yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydetti. 32 kilometre’de sathi kaplama çalışması gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Türel şöyle devam etti; “Senelerdir Ernez’in yolu deyip durduk. Rüya gibiydi şimdi gerçekleşiyor, gerçek oluyor. Aynı zamanda bütün grup yollarımız, yayla yolarımız en iyi şekilde sizlerin hizmetine amade ediyoruz ve yaklaşık olarak 7 Milyon liranın üzerinde yapmış olduğumuz yol yatırımı var.”
2009 ile 2014 yılları arasında Belediye görevini üstlenen CHP’nin Antalya için hiçbir şey yapmadığını belirten Türel, “ biz göreve geldikten sonra 11 tane kavşak yaptık ve hepsinin hizmete girdiğine sizler de şahitsiniz. CHP Belediyesi döneminde bir tane bile kavşak yapamadılar. Allah rızası için bir tane bari yapsaydınız. Ama bol bol festival yapacak parayı buldular. Festivallere bir senede 50 trilyon harcadılar, 10 tane kavşak yapılırdı. Ama onların derdi millet değil, vur patlasın çal oynasın. Birde utanmadan çıktılar biz laylaylom belediyeciliğe devam edeceğiz dediler. Millette sandıkta dersini verdi” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!