Türel: Engelsiz Antalya için çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Türel: Engelsiz Antalya için çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 11:34

Türel: Engelsiz Antalya için çalışıyoruz

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen yemekte engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Engelsiz bir Antalya için çalıştıklarını belirten Başkan Türel, engelli bireyler için planlanan yeni projeleri anlattı.

Cam Piramit'te gerçekleşen 2 bin kişilik yemeğe Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, belediye bürokratları, engelli dernekleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Engelli bireylere "Bizler hep birlikte kader arkadaşlarıyız, yol arkadaşlarıyız" diye seslenen Başkan Türel, her fırsatta engelli bireylerle birlikte olmaya özen gösterdiğine dikkat çekti.

Dünya Engelliler Günü'nün amacının bütün toplumda farkındalık sağlamak ve engellilerin sorunlarını çözmek olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Bu konuda çok mesafe aldık. Yine de engelli kardeşlerimiz için ne yapsak az gelir" dedi.

ENGELLİLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Engelsiz Antalya konusunda büyük kararlılık gösterdiğini belirten Başkan Türel, “Mekânlar Projemiz ile engelli bireylerin özel mülkiyetlerinde yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında, evlerin girişlerine rampa yapılması, eşiklerin kaldırılması, banyo-tuvalet, priz, mutfak tezgâhı gibi alanların engellinin kullanımına uygun hale getirilmesi sağlanarak, engellilerin konutlarında onların kullanabilirliğine uygun düzenlemeler yapılarak yaşamları kolaylaştırıyoruz" dedi.

420 ENGELLİYE ULAŞILDI

Başkan Türel, 'Antalya'da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın Projesi' ile Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı, Aksu ve Serik'te yaşayan engelli bireylere uzman personel tarafından ziyarette bulunularak, sorunların yerinde tespit edildiğini ve çözüme destek sağlandığını belirtti. Türel, “Merkez ilçemizin köylerinde yaşayan engelli vatandaşlarımızın ziyaretleri Engelli Hizmet Merkezi çalışanlarımız tarafından yapılıyor. Evlerinde ziyaret edilen engelli vatandaşlarımıza, ihtiyaçları doğrultusunda; nakdi yardım, tekerlekli sandalye, beyaz baston, gıda, eşya danışmanlık-rehberlik gibi yardımlarda bulunuyoruz. Bu ziyaretler kapsamında toplam 93 köye gidilmiş, 420 engelliye ulaşılmıştır" diye konuştu.

ENGELLİ HİZMET MERKEZLERİNİ ÖNEMSİYORUM

Menderes Türel, engelli hizmet merkezlerinin çok önemsediği projeler olduğuna dikkat çekerek, "Yavuz Özcan Parkı içerisinde bulunan Engelli Hizmet Merkezimiz ve Serik'te bulunan Serik Engelli Hizmet Merkezimiz ile engelli vatandaşlarımıza aktif olarak hizmet veriliyor. Diğer ilçelerimizde de bu merkezlerin açılması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl Korkuteli, Alanya, Gazipaşa, Manavgat ilçelerimizde engelli hizmet merkezlerinin açılışını tamamlamış olacağız" dedi.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

'İlk göz ağrım' dediği Döşemealtı Çıplaklı Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Özel Rehabilitasyon Merkezi'ni sürekli geliştirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Türel, “Türkiye'nin en büyük özel eğitim merkezi olma özelliğine sahip olan merkezde 620 özel gereksinimli bireye eğitim veriliyor. Biz göreve başlamadan önce 6 kişiydi. Şimdi 620 kardeşimiz bu hizmetten istifade ediyor" dedi.

Başkan Türel, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Türel, Engelli Mola Evi Projesi ile özel gereksinimli çocuk sahibi olan ailelere destek olacaklarını belirtti.

Engelli bireye sahip ailelerin en önemli korkularından birisinin de 'Ben öldükten sonra çocuğuma ne olacak?' sorusu olduğunu vurgulayan Başkan Türel, “Varsak bölgemizde inşaat çalışmaları devam eden engelli yaşam merkezi ile kimsesiz engellilerimize bakım hizmeti vermeyi planlıyoruz" dedi.

Başkan Türel, konuşmasının sonunda engelli hizmetlerinde kendilerine destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!