Türel 'Dostlar Meclisi'nde

Güncelleme Tarihi:

Türel Dostlar Meclisinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 12:15

Türel 'Dostlar Meclisi'nde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Dostlar Meclisi' üyeleri ile buluştu. 2004- 2017 yılları arasındaki hizmet farkını anlatan Başkan Türel, Antalya'nın muhteşem bir şekilde değiştiğini ve geliştiğini belirterek katkı koyan herkese teşekkür etti.

Başkan Menderes Türel, uzun zamandır planlayıp yoğunluktan gerçekleştiremediği 'Dostlar Meclisi' buluşmasını Büyükşehir Belediyesi'ne ait Balık Çarşısında gerçekleştirdi. Dostlar Meclisi üyeleri ile kahvaltı yapan Başkan Türel, Antalya sevgisi ve hizmetleri ile ilgili sohbet etti.

Başkan Türel, Dostlar Meclisi üyelerinin Antalya sevgisini en iyi bilenlerden olduğunu belirterek, “Kalbinizde Antalya sevgisi varsa, Antalya sevdası varsa o zaman ne yorgunluk kalıyor ne başka bir şey kalıyor. Yaptığınız işi de en iyi şekilde yaparak yolunuza devam ediyorsunuz" dedi.

MUHTEŞEM FARK

Başkan Türel, “2004 senesinin Antalya'sına baktığımızda, çok farklı bir Antalya söz konusuydu. Kundu'nun yolu yoktu. Otellere gidebilecek bir patika yol vardı. 2004 senesinde sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde turizmcilerle o yolu yapmak için 8 saatlik toplantı yaparak Antalya'ya kazandırdık. Bu sefer de Kundu kokuyor sözleri kulağımızda çınlıyordu. Çünkü Kundu'nun arıtması yoktu. Oradaki oteller, kirli su tahliyelerini maalesef nehirlere yapıyor o da denize gidiyordu" dedi.

Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Antalya'nın zenginleşmesi için, vizyon projeler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kruvaziyer Liman, yat limanları yapıyoruz. Bunları, o hepimizin özlediği gelir düzeyi yüksek turistleri getirebilelim diye yapıyoruz. En zengin turist kruvaziyerle geliyor. Önce sahilleri limanlarla kapatıyor dediler. Yahu arkadaş biz zengin turisti getirmek için kruvaziyer liman yapacağız, bu limanı dağın başına mı yapacağım. Denizin kenarına yapacağım. O zaman dünyada hiçbir yerde liman yapılmaması lazım. Gerçekten bu örümcekleşmiş zihinler bu vizyon fukaraları hep böyle gitmişler. Biz dağın başına mı liman yapacağız deyince bu sefer dediler ki Antalya'nın dışına yapsın. Ben Antalya'nın içine turist getirmek için yapıyorum. Dünyanın her yerine gidin Barcelona'yı görenleriniz vardır. Bu limanlar kentin göbeğinde, merkezinde. Dolayısıyla muhalefette genel bir anlayış hayatları boyunca bir şey yapamadıkları için yapılanları itibarsızlaştırmaktan başka bir şey değil."

BUGÜN VARIM YARIN YOKUM

Başkan Türel, 10-15 sene öncesinin Antalyası ile bugünün Antalyası arasında büyük fark olduğuna dikkat çekerek, “1990'lı senelerin Antalya'sında 80 bin araç vardı. Bugün 500 bin araç var. Son 10 yılda ikiye katlamış bu araç sayısı. Böylesine büyüyen bir Antalya. Çalışmazsanız bunun karşılığını veremezsiniz" dedi.

BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR

Az laf çok iş diyerek göreve geldiğini hatırlatan Başkan Türel, konuşmasına şöyle devam etti:

“2009-2014 arasında benden önceki dönemde gördük. Antalya'ya bir çivi çakılamadı. Ben seçim kaybettim, elbette ki üzüldüm ama çalışan ekmeğini taştan çıkartır. Gittim milletvekili oldum, genel başkan yardımcısı oldum ama Antalya'ya bir çivi çakılamadı diye kahroldum. O yüzden Antalya'nın çok şanslı bir dönem yaşadığını düşünüyorum. Boğaçayı Projesi ile ilgili Antalya'ya ne faydası var diyorlar. El insaf, 1 milyar TL'lik bir yatırım bu. Bu Antalyalı esnafın, tüccarın, Antalyalının cebine girecek bir yatırım. İçinde 10 bin kişi iş sahibi olacak. Ekonomi yatırımla büyür. Ama bu örümcek kafalı zihniyet bunları anlamadı. Antalya olarak yaşadığımız, bu şanslı dönemi Antalya'nın lehine dönüştürmemiz lazım. 2004- 2009 arasında olduğu gibi bastık gaza dümdüz gidiyoruz."

Derdinin belediye başkanı seçilmek değil Antalya'nın kazanması olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Ben 5 senelik seçiliyorum. Elbette Antalyalılar talep ederse destek verirse, genel merkezimiz, genel başkanımız, cumhurbaşkanımız onaylarsa ben Antalya'ya hizmet etmekten her zaman şeref duydum, duyacağım. Bunun birinci şartı, Antalyalıların desteği" diye konuştu.

30 SENEDİR ANTALYA İÇİN ÇALIŞIYORUM

Başkan Türel konuşmasını tamamlarken Dostlar Meclisi üyelerine “Hiç merak etmeyin. Antalya için Antalya sevdasıyla her şeyi yapmaya, sizlerin desteğiyle devam edeceğiz. Hangi makam, mevkide olursa olsun önemli olan Antalya'ya hizmettir. Ben 30 senedir bu işlerin peşinden koşuyorum. Antalyaspor'da, Ticaret Odası'nda her noktasında koştum. Gazeteciliğe başladığım ilk günden bu yana Antalya sevdasıyla memleketin hayrına bir şey yazarsak neticesi olur mu diye gayret ettim. Bu süreçte hizmetin ustası diye de bir slogan buldu bizim kampanya. Ben hiçbir zaman usta oldum mu bilemiyorum ama tecrübeyi yaşamış bir kardeşiniz olarak bunların hepsini Antalya'nın kazanımlarına dönüştürmek en büyük gayemdir. Hayattaki tek idealim de her zaman söylüyorum, baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!