Türel: Denizden yeterince yararlanamıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Türel: Denizden yeterince yararlanamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 16:34

Türel: Denizden yeterince yararlanamıyoruz

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentin denizinden yeterince yararlanılmadığını belirterek, "Birden fazla yat limanı, kruvaziyer limanları ve su sporları kulüpleriyle Antalya'ya başka bir imaj kazandıracağız" dedi.
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi'nin 48'inci olağan genel kurulu Rixos Downtown Otel'de gerçekleştirildi. Genel kurula katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, denizcilik alanında yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Antalya sahilinin uzun olmasına rağmen denizinden yeterince faydalanılmadığına değinen Türel, kentin büyük kruvaziyer limanının olmadığını söyledi. Yat kapasitesine sahip olmasına rağmen yeterli imkanlarının henüz sunulmadığını dile getiren Türel, Antalya'da tam bir olimpik yüzme havuzu olmadığını da kaydetti.
Başkan Türel, "Antalya'ya sadece bir yat limanı yeterli değil. Kaleiçi Yat Limanı'nı halen efektif olarak kullanamıyoruz. Boğaçayı projemiz denizle karayı birbirine entegre eden çılgın proje olacak. İlk etap düzenlemesinde proje olarak sona yaklaşıldı. Bu yılın sonunda ihale aşamasına getiririz. Büyük limanın yan tarafına bir yat limanı planlıyoruz. Kaleiçi'nin yat limanı olarak kullanılması bizim için önemli. Tur tekneleri de oraya yaşam katıyor. Burada da en kısa zamanda ihaleye çıkacağız. Kaleiçi Yat Limanı'nı dikkati çeken bir noktaya getireceğiz" dedi.
KRUVAZİYER GEMİLERİNE İHTİYAÇ VAR
Menderes Türel, kruvaziyerlerin turizm pastasına ciddi katkı sunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Eğer turizmde yoğunluk istiyorsak kruvaziyer gemilerine ihtiyacımız var. Büyük limanının yanı sıra Demre'de de böyle bir liman olacak. Antalya'da yat bakım onarım merkezini serbest bölge içinde oluşturacağız. Nehirlerin içini bile yat limanı olarak kullanmalıyız. Böylece Antalyalıların da tekne sahibi olmasını teşvik edebiliriz. Birden fazla yat limanı, kruvaziyer limanlar ve su sporları kulüpleriyle Antalya'ya başka bir imaj kazandıracağız. Bu konularda sona yaklaşıyoruz."
REFERANDUMU ANLATTI
Seçilmişler olarak çözüm makamı olduklarını anlatan Menderes Türel, mazeretin arkasına sığınmalarının kendilerini kurtaramayacağını söyledi. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumla ilgili görüşlerini de açıklayan Türel, şöyle konuştu:
"Türkiye'de birlik ve beraberlik gerekiyor. Ankara ile aynı dili konuşmak gerekiyor. İnsanların şanslı dönemleri varsa şehirlerin de vardır. Şehirler şanslı dönemlerini iyi değerlendirirse gelişmeleri daha kolay olur. Şanslı dönemler her istenildiğinde de olmuyor. İstikrar meselesi bu konularda en önemli husus. Türkiye maalesef hükümet sistemleri nedeniyle istikrarı yakalamaya müsait değil. Pazarlıklarla yapılan hükümetlerin ömrü kısa olmuştur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi koalisyonları ortadan kaldırıyor."
Konuşmasının ardından DTO Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, Türel'e plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!