Türel: Belediyeciliğin yeni kavramı vizyon belediyecilik

Güncelleme Tarihi:

Türel: Belediyeciliğin yeni kavramı vizyon belediyecilik
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 12:39

Türel: Belediyeciliğin yeni kavramı vizyon belediyecilik

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gelecekte belediyeciliğin yeni kavramının vizyon belediyeciliği olacağını belirterek, "Şehrin geleceğini çizen yerel yönetim anlayışı var. Akıllı şehir kavramı vatandaşın her yerde hizmet alabileceği imkanlar sunacak ve kavram yakın gelecekte Antalya'da hizmete girecek" dedi.

Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) genişletilmiş üye toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri arasında büyüme oranıyla birinci olduğunu belirten Türel, Türkiye'yi dünya yıldızı olarak nitelendirdi. Türkiye'nin bu başarıyı sağlarken birçok dertle uğraştığını belirten Türel, "Son yıllarda bu ülkenin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Hızlı gelişmeyi frenleyen unsurlar olmasına rağmen dünyanın yıldız ülkelerinden biri olmaya devam etti" dedi.

'TÜRKİYE ÖZEL SEKTÖRLE BÜYÜYOR'

Türkiye'nin büyümesinde özel sektörün payının çok büyük olduğunu belirten Menderes Türel, Cumhuriyetin ilk yıllarında birçok yatırımın devlet eliyle yapıldığını hatırlattı. Türel, "Bugün geldiğimiz noktada ülkemiz yüzde 90 özel sektör eliyle büyüyor. Bir ülke özel sektör ile büyüyüp dünyada önemli yıldız haline gelebiliyorsa doğru yoldayız demektir. Türkiye, özel sektör yatırımlarıyla kalkınma sürekliliğine devam edecektir" diye konuştu.

BELEDİYECİLİKTE YENİ KAVRAM: VİZYON BELEDİYECİLİK

Geçmişte belediyeciliğin ideolojik yapıldığını belirten Türel, o dönemlerde belediyelerin istihdam deposu haline geldiğini söyledi. Yandaşların işe alındığı dönemlerin geçtiğini dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Dönem değişti ve ideolojik belediyecilik tarihte kaldı. Bir süre sonra Türkiye'nin gündemine altyapı belediyeciliği girdi. Altyapı açığı önemli bir açıktı. 1980'li yılların başında altyapı belediyeciliği gelişti. Bir süre sonra o da miadını doldurdu. 1990'lı yıllardan sonra sosyal belediyecilik üzerine gelişmeler oldu. İnsan odaklı projeler ön plana çıkmaya başladı. Bizim de insan odaklı projelerimiz çok fazla. Bundan sonra ise belediyeciliğin yeni kavramı vizyon belediyeciliği olacak. Yani şehrin geleceğini çizen bir yerel yönetim anlayışı var. Akıllı şehir kavramı vatandaşın her yerde hizmet alabileceği imkanlar sunacak ve kavram yakın gelecekte Antalya'da hizmete girecek."

Konuşmasının ardından Türel, bazı dernek üyelerine plaket verdi.

BOĞAÇAYI PROJESİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin de belediyenin bazı büyük projeleri hakkında üyelere bilgi verdi. Boğaçayı projesinin 4 etaptan oluştuğunu belirten Erçin, ilk etapta oluşturulacak marinanın 462 yat kapasiteli olacağını ve bu projeye yönelik bütün izinlerin alındığını aktardı. İkinci etapta taşkın önleme projesi yapacaklarını belirten Erçin, "Deniz 750 metre kadar içeriye devam ediyor. Konyaaltı'nı bir cazibe merkezi olarak projelendiriyoruz. 21 milyon liralık ihalesi yapıldı. 2018 yılının 8'inci ayında bu alanı tamamlayacağız. Özel proje alanımızda Antalya evlerinin özel mimarisi ile 230 konutun olduğu bir alan oluşturulacak. Burası için ihaleye çıktık ama yeteri kadar katılımcı olmadı. Yeniden ihaleye çıkacağız. Antalya'da yeni bir yaşam merkezi olacak. 4 etap film stüdyosu ve doğal yaşam alanı olacak. 746 dekarlık bir alan. Yer tahsisi için çalışmalar tamamlandı. Hayvanat bahçesi ve doğal yaşam alanı olacak. Geniş bir safari alanından oluşuyor. Burası aynı zamanda gezi ve film stüdyosu için çekim alanı olacak. Boğaçayı projesi Antalya'nın batısında yepyeni bir Antalya oluşturacak" diye konuştu.

KRUVAZİYER LİMAN PROJESİ

Turizmin çeşitlendirilmesinin sürekli konuşulduğunu belirten Erçin, Antalya'nın bu konudaki eksiklerinden birinin kruvaziyer limanının olmayışı olduğunu söyledi. Lara bölgesine kruvaziyer liman yapılması için çalışmaları tamamladıklarını anlatan Bedrullah Erçin, "Projemiz onaylandı. Kısa süre içinde ihale sürecini başlatmış olacağız. Özellikle kara alanında oteller ve ticari alanlar olacak. Deniz sahası içinde 4 kruvaziyer aynı anda yanaşabilecek. 426 yat kapasiteli bir liman olacak. Kruvaziyer ile yat limanı arasında tüp tünel olacak" dedi.

KONYALTI SAHİLİNİN YENİ TRAFİK AKSI

Konyaaltı sahili için proje yarışması yaptıklarını kaydeden Erçin, 51 proje arasında seçilen birinci projeyi sahile uyguladıklarını söyledi. Projenin üç etapta tamamlanacağını vurgulayan Erçin, sahilin güneyinde kalan yolun trafiğe tamamen kapatılacağını, kuzeydeki yolun ise gidiş geliş çift yönlü olacağını söyledi.

ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz de toplantıda kısa bir konuşma yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!