Türbanlıya af yok

Güncelleme Tarihi:

Türbanlıya af yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, affın gerçekleşmesi durumunda, cezaevlerinde düşünce suçlusu ve gazetecilerin kalmayacağını söyledi. Ecevit, öğrenci affının siyasi yönünün olmadığını da belirterek, affın sadece devamsızlık ve başarısızlık yüzünden atılanları kapsayacağını vurguladı.

Ecevit, dün Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ‘Başörtüsü nedeniyle okullarından atılan öğrenciler için affın sözkonusu olup olmadığı’ sorusuna Ecevit, ‘‘Hayır, öyle bir istek olduğunu gazetede okudum, fakat bize öyle bir istek gelmedi. Bu öğrencilerle ilgili affın herhangi bir siyasal yönü yok. Bu, doğrudan doğruya devamsızlık veya üst üste sınıfta kalma dolayısıyla ön gördüğümüz bir af’’ yanıtını verdi.

‘Af ile ilgili olarak ne tür bir toplumsal fayda bekleniyor’ sorusu üzerine ise Ecevit, ‘‘Artık bu tartışmalara girmek istemiyorum. Bu Türkiye'nin gündemine girdi. Uzunca süredir de gündemde. Koalisyon ortakları tarafından da benimsendi. Umarım, Meclis tatile girmeden önce çıkar’’ demekle yetindi.

PETROL ZAMMI

Petrol ürünlerine yapılan zamlara ilişkin bir soru karşısında da Ecevit, ‘‘Petrol fiyatlarındaki yükseliş hem doların, hem de Türk parasının değişimi dolayısıyla yansıyor. Yoksa bu Bakanlar Kurulu'na getirilip, karar konusu olmuyor’’ dedi. Ecevit, IMF'ye Temmuz ayında bir niyet mektubu verilip verilmediğini soran gazeteciye, ‘‘Niyet mektubu diye tanımlanacak bir şey değil, fakat ekonomi ile ilgili bazı bilgiler verildi’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!