Türban skandalına 312 fezlekesi

Güncelleme Tarihi:

Türban skandalına 312 fezlekesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara DGM Başsavcılığı, Türkiye'yi sarsan ‘Türban skandallarına’ el koydu. FP'nin de başını yakan ve kapatma davası açılmasına neden olan TBMM'deki türban krizinin kahramanı İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı'ya, ‘312 fezlekesi’ geliyor.

Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Danıştay'da vatandaşlıktan çıkarılma işleminin iptali için dava açan Kavakçı hakkında en kısa sürede fezleke düzenleme kararı aldı. Yüksel'in bu kararı Kavakçı'nın bir anlamda mazbata alarak, milletvekilli olduğunun tescili anlamına geliyor. Diğer yönden ise Recep Tayyip Erdoğan gibi ömür boyu siyasi yasaklı hale düşmesine neden olacak yargılamanın ilk adımını oluşturuyor.

Yüksel, fezlekeyi gönderdikten sonra TBMM'nin, yemin etmeyen Kavakçı'nın dokunulmazlığını kaldırması gündeme gelecek. Kavakçı, Ankara DGM'de TCK'nın 313/2 maddesinden 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Ceza alıp onanması halinde de, bir daha milletvekili seçilemeyecek, siyasi yasaklı olacak.

Ankara DGM Başsavcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın, Kavakçı olayı gibi FP'nin kapatma davasına delil gösterdiği Yenimahalle Belediyesi'nde yaşanan türbanlı belediye meclis üyesi skandalına da el koydu. FP'li Meclis üyesi Halise Çiftçi hakkında Kavakçı gibi 312. maddeden soruşturma başlatan Yüksel, olaylı belediye meclis toplantısının kasetini istedi. Yüksel, oturumun tutanağını da incelemeye aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!