Turan Erdoğan Fen Lisesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Turan Erdoğan Fen Lisesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 16:19

Turan Erdoğan Fen Lisesi açıldı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde hayırsever işadamı Turan Erdoğan Yılmaz tarafından yaptırılan fen lisesi, kız ve erkek yurdu törenle açıldı.

Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve yaklaşık 10 milyon liraya mal olan 3 katlı, 16 derslikli Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi ile 200 kişi kapasiteli Özel Yılmaz Kız Yurdu ve Hüseyin Haluk Yılmaz Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaymakam Bilgihan Bayar, Garnizon Komutan vekili Üsteğmen Şafak Seven, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, eski Antalya Milletvekili Tuncay Ercank, hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz, eşi Özen Yılmaz, oğlu Süleyman Yılmaz ile davetliler, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okul hakkında bilgi verildi. Sonrasında hayırsever Yılmaz çiftinin İngilizce öğretmeni kızları Hatice Yılmaz Kalabak, anne ve babasının yaşam öyküsünü anlattı.

Hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz, Atatürk'ün "Bir milleti bağımsız, şerefli, yüksek bir toplum olarak yaşatan da köleliğe, yoksulluğa götüren de eğitimdir" dediğini belirterek, "Bu düşünceden hareket ederek 2011 yılında bir okul yaptırmaya karar verdim. Sevgili öğrenciler, okulun çok amaçlı salonunun yapılmasında özellikle ısrarcı davrandım. Çünkü öğrencilerimiz sadece bilimle değil, sanatın çeşitli yönleriyle ilgilensin istedim. Özellikle çok kitap okumanızı, en az bir enstrüman çalmanızı, spor yapmanızı istiyorum. Çok iyi dostluklar kurun. Bu çatının altında dostluklar yaşayın. Bu dostlukları gelece taşıyın. Özgür düşünen insanlar olun. Nasıl olursanız olun ama Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan ayrılmayın" dedi.

Kaymakam Bilgihan Bayar, "Eğitim ve bilime yapılan yatırımlar kısa vadede sonuçlanmaz. Bunlar uzun vadeli yatırımlardır. Zor ve zahmetli süreçlerdir. Fakat meyveleri bize zor zahmet ve süreçleri unutturur. Ülkemizde son yıllarda eğitim ve öğretime yapılan yatırımların farkındayız" diye konuştu.

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Türkiye'de son yıllarda hayırseverliğin arttığını kaydetti. Bunun çok güzel bir duygu olduğunu aktaran Uslu, "Okul yapmazsanız öldükten sonra çalının çırpının içinde yatıyorsunuz, okul yaparsanız çocukların gönlünde yatıyorsunuz" dedi.

Öğrenciler Muharrem Talay ile Sena Avuncan da 'dede' diye hitap ettikleri Turan Erdoğan Yılmaz'a teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası okulun açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri okulu gezerken, bahçeye de günün anısına üç fidan dikildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!