Tunus Büyükelçisinden Vali Bektaş’a Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Tunus Büyükelçisinden Vali Bektaş’a Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 15:37

TUNUS ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MOHAMED SALAH TEKAYA, MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ'I ZİYARET ETTİ.

Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Manisa Valisi Erdoğan Bektaşı ziyaret etti.
Ziyarette Büyükelçi Mohamed Salah Tekaya, Manisa’nın bir marka bilinirliğinin olduğunu belirterek, Manisa’da bir çok konuda işbirliği olabileceğini dile getirdi.
Vali Erdoğan Bektaş, Tunus ile Türkiye’nin tarihi birlikteliklerinin olduğunu vurgulayarak Manisa’nın adını duyurmak istediklerini ve bu çerçevede her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Büyükelçi Mohamed Salah Tekaya, bundan sonra çok daha yakın ve sıcak ilişkiler için adımlar atılacağını belirterek, “Manisa’ya yaptığım ziyaret Türkiye ile Tunus arasında yapılabilecek iş imkanları için keşif ziyareti olarak düşünülebilir. Tabi bu bizim için başlangıç olacak biz buradan aldığımız bilgiler doğrultusunda Tunuslu iş adamlarına Manisa’yı anlatacağız. Bildiğiniz gibi Tunus ile Türkiye arasında özelde çok ciddi ikili ilişkiler var. İki ülke arasında ortak tarih, ortak kültür ve ortak değerlerimiz var. Şuan içinde ilişkilerimiz ciddi ivme kazanmış durumda. Ama ilişkileri maksimum seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz. Genelde Türkiye ile Tunus arasındaki ikili ilişkiler güzel ama biz bunu özelde Tunus’ta bazı şehirler ile Türkiye’de bazı şehirleri kardeş şehirler yapmayı amaçlıyoruz. Bunun doğal sonucu olarak iki ülke arasındaki halklar birbirlerine daha yakın hissedecek. Yine iş dünyası bundan kazançlı çıkacaktır. Manisa’ya gelme sebebim ise Manisa’nın bir marka bilinirliği var. Kültürü ve tarihi zengin bir şehir. Manisa’da bizim açımızdan bir çok konuda işbirliği olabilir. Birinci aşamada Manisa’yı seçmemizin nedeni bu” diye konuştu.
Ortadoğu’da Arap Baharı sonrası Türkiye ile ilişkileri değerlendiren Büyükelçi Mohamed Salah Tekaya, “Tunus ile Türkiye arasında Arap Baharı sonrası ilişkiler daha da ivme kazandı. Türkiye Tunus’u zor günlerinde siyasi, ekonomik ve ticari olarak bir çok konuda desteklemiştir ve desteklemeye devam ediyor. Kardeş Türk halkı için bize garip gelmiyor, Türk halkı her zaman yardım severdir. Bizim zor günlerimizde devrim sürecinde Türkiye’nin Tunus’a destekleri tüm bu yardımların akabinden gelecek destekleri gururla biat ediyoruz” dedi.
Tunus ve Türkiye’nin dostluğu asırlara ulaştığını vurgulayan Vali Erdoğan Bektaş, “Tunus ile tarihi beraberliklerimiz var. Bu dönemde ülkelerden çok şehirler öne çıkıyor. Dolayısıyla şehirler arası ilişkiler önemli. Manisa’da çok önemli imkanlar var. Hem sanayi konusunda önemli hem de tarım ürünleri sanayisi konusunda Manisa öne çıkıyor. Manisa’da sanayinin özelliği yeni kurulan yeni gelişen yüksek teknoloji sınıfında bir sanayi olmasıdır. Bizim 2002 yılındaki ihracatımız 311 milyon dolar, 2014 yılı ihracatımız ise 4 milyar 311 milyon dolar oldu. Doğru yerdesiniz. Biz her türlü iş birliği imkanlarını geliştirmekten mutlu oluruz. Dünyada Paris Fransa’dan daha meşhur, İstanbul Türkiye’den daha meşhur. Biz Manisa olarak da adımızı duyurmak istiyoruz. Bu çerçevede her türlü işbirliğine hazırız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş, Büyükelçi Mohamed Salah Tekaya’ya Mesir Macunu ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!