Tuncer: “Sağlam Gençlik Güçlü Türkiye’nin Sermayesidir”

Güncelleme Tarihi:

Tuncer: “Sağlam Gençlik Güçlü Türkiye’nin Sermayesidir”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 14:45

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYI ADEM TUNCER, “BİZ GENÇLERİMİZİ GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN SERMAYESİ OLARAK GÖRÜYORUZ. BU SEBEPLE GENÇLERİMİZLE İLGİLİ HER TÜRLÜ PROBLEM VE PROJE İLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ” DEDİ.

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Adem Tuncer, “Biz gençlerimizi güçlü Türkiye’nin sermayesi olarak görüyoruz. Bu sebeple gençlerimizle ilgili her türlü problem ve proje ile yakından ilgileniyoruz” dedi.
AK Parti’nin gençlere çok değer verdiğini söyleyen Tuncer, “Seçilme yaşını 25’e düşürerek gençlere siyasetin önünü açtık. Üniversite harçlarını kamu olarak üstlendik, öğrencilerimizi büyük bir yükten kurtardık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak AK Parti olarak önceliklerimiz arasında yer aldı. Üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğine son verdik. Üniversitelerden ilişiği kesilen yaklaşık 800 bin öğrencimizin genel af düzenlemesi ile eğitimine devam etmesini sağladık. Yükseköğrenim gören gençlerimizin barınma, beslenme, burs ve kredi imkanlarını iktidara geldiğimiz 2002’ye göre çok daha iyi seviyelere ulaştırdık. 2003’ten bugüne, başvuru yapan her üniversite öğrencimize burs veya kredi imkanı sağladık” diye konuştu.
"YURTKUR BÜTÇESİ 14’E KATLANDI"
2002 yılında 494 milyon TL olan YURTKUR bütçesini yaklaşık 14’e katlayarak 2015 yılında 7 milyar TL’ye yükselttiklerini belirten Tuncer, “ İktidara geldiğimizde 450 bin gencimize kredi verilirken, bu rakamı yaklaşık 3’e katlayarak 340 bini burs, 925 bini kredi olmak üzere 1 milyon 265 bin öğrencimize burs veya kredi vermeye başladık. 2002 yılında lisans öğrencilerine verilen aylık 45 TL bursu artırarak 330 TL’ye yükselttik. Yüksek lisans öğrencilerine verilen aylık 90 TL bursu, 660 TL’ye, doktora öğrencilerine verilen aylık 135 TL bursu 990 TL’ye yükselttik. 2002 yılında öğrencilere aylık 11 TL beslenme yardımı verilmekteyken, 2015 yılında 22 kat artışla aylık 240 TL beslenme yardımı vermekteyiz. Üniversiteli gençlerimiz için yerel yönetimlere yükseköğrenim yurdu yapabilme imkânı getirdik. Kamu özel işbirliği ile yurt yapımlarını özendirdik ve hızlandırdık.”
“ZORUNLU ASKERLİĞİ 12 AY YAPTIK”
Zorunlu askerlik süresini 18 aydan 12 aya, yedek subay askerlik süresini 15 aydan 12 aya, kısa dönem askerlik süresini 8 aydan 6 aya indirdiklerini ifade eden Adem Tuncer, gençlik merkezi sayısını 193’e çıkardıklarını anlattı. Tuncer şöyle konuştu: “2002 yılında 74 olan gençlik merkezi sayısını, bugün 81 ilde 193’e yükselttik. 20 bin olan kültür ve gençlik merkezleri üye sayısı, 45 kattan daha fazla artarak 2015’te toplam 922 bine ulaştı. Gençlerimizin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Gençlik Kampları inşa ettik. Bugüne kadar hizmete aldığımız 18 gençlik kampından 30.250 gencimiz yararlanmıştır. Gençliğin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak projelere destek verdik.”
"GENÇ ÇALIŞANA TEŞVİK"
Milletvekili Adayı Adem Tuncer sözlerini şöyle tamamladı: “İl kez genç istihdamı için teşvikler sağladık. 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük olanların istihdamını teşvik amacıyla gençlere ait SSK primlerini, belirli oranlarda 5 yıl boyunca karşıladık. Genç girişimcilerin sermaye şirketlerine ilk defa vergi muafiyeti sağladık. ‘100 Genç Girişimciye 100 Bin Lira Hibe Desteği’ programını başlattık. Genç girişimcilere şirket kurma masrafları ve diğer harcamaları için 30 bin TL hibe olmak üzere 100 bin TL girişim sermayesi verilmeye başlandı. İŞKUR tarafından verilen kurslara katılan kursiyerlerin 15 günlük SSK primlerini karşılıyoruz. Ayrıca kursiyer başına 600 TL ücret ödüyoruz. Biz gençlerimizi güçlü Türkiye’nin sermayesi olarak görüyoruz. Bu sebeple gençlerimizle ilgili her türlü problem ve proje ile yakından ilgileniyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!