Tunceli'deki çatışmada öldürülen terörist DHKP-C'li çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelideki çatışmada öldürülen terörist DHKP-Cli çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 09:14

Tunceli'de Valilik ve Adliye binasının girişindeki polis noktasına el bombası attıktan sonra içeriye girmeye çalışan terörist çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Yetkililer, öldürülen teröristin DHKP-C'li olduğunu ve kimliğinin belirlendiğini söyledi. Valilikten yapılan açıklamada, "10 Ekim 1990 İstanbul Ümraniye doğumlu Nazımiye nüfusuna kayıtlı, DHKP-C terör örgütü dağ kadrosundan olduğu değerlendirilen Onur Polat isimli şahıs etkisiz hale getirilmiştir" denildi. DHKP-C'li teröristle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Atatürk Mahallesi'nde bulunan Tunceli Valiliği ile bitişiğindeki Adliye binasının girişine saat 08.40 sıralarında gelen DHKP-C'li terörist önce valilik ve adliye binasının güvenliğini sağlayan polis noktasına el bombası attıktan sonra adliye binası giriş kapısına yöneldi. Bu sırada bina güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri ile çatışmaya giren terörist öldürüldü. 

Tuncelideki çatışmada öldürülen terörist DHKP-Cli çıktı

Yetkililer, öldürülen teröristin DHKP-C'li olduğunu ve kimliğinin belirlendiğini belirterek, üzerinden 1 tabanca ile 1 uzun namlulu silah ile çeşitli dokümanlar ele geçirildiğini söyledi. Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Sabah saat 08.40 sıralarında valiliğimiz ve adliye binasına yönelik yapılan silahlı ve bombalı saldırı girişimi güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi sonucu engellenmiş, 10/10/1990 İstanbul Ümraniye doğumlu, Nazımiye Büyükyurt nüfusuna kayıtlı DHKP-C terör örgütü dağ kadrosundan olduğu değerlendirilen Onur Polat isimli şahıs etkisiz hale getirilmiştir. Şahıs üzerinde 1 adet tabanca, 1 adet uzun namlulu otomatik silah ve el bombaları ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz ve halkımızdan olayda yaralanan olmamıştır. İlimizde terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilmekte olup, güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Haberin Devamı

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILMIŞ

Ölü ele geçen terörist Onur Polat’ın geçen yıl DHKP/C operasyonunda 6 kişi ile birlikte gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı adliyede serbest bırakıldığı, savcının itirazı üzerine 3 gün sonra tutuklamasına karar verildiği, ancak bulunamadığı ortaya çıktı. Bu olayın ardından örgütün dağ kadrosuna katılan Polat’ın bugünkü saldırıda hedefinin iyi bildiği adliye binası olduğu değerlendirildi.

KONTROL NOKTASINA YÜRÜYEREK GELMİŞ

Haberin Devamı

Tunceli Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları soruşturmada, ölü ele geçen Onur Polat’ın kentte bazı işyerlerinde çeşitli işlerde çalıştıktan sonra örgütün dağ kadrosuna katıldığını tespit etti. 
DHKP-C’nin Tunceli kırsal alanında 10 kişilik bir grubunun bulunduğu tahmin edilirken, örgütün dağ kadrosunun ilk kez kentte eylem gerçekleştirdiği belirtildi. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Polat’ın kırsal alandan nasıl geldiği ve kimlerle irtibata geçtiğini tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Mobese kameralarının incelenmesinde Polat’ın üzerinde uzun bir palto ile kontrol noktasına yürüyerek geldiği görüldü.

POLİSLERE ATTIĞI EL BOMBASI PATLAMAMIŞ

Haberin Devamı

Onur Polat’ın bu sabah bir pastanede kahvaltı yaptıktan sonra yaya olarak olay yerine geldiği ve bir giyim markasına ait poşete sakladığı bombayı kontrol noktasındaki polislere attığı, bombanın patlamayınca koşarak adliyeye girmeye çalıştığı belirlendi. Terörist Polat’ın karşısına polisler çıkınca ateş açtığı ve çıkan çatışmada öldüğü saptandı. Çatışma sırasında adliye binasının duvarlarına ve pencerelerine kurşun isabet etti.

ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Bu arada DHKP/C’ye yakın bir internet sitesinde Onur Polat’ın Tunceli’nin kırsal alanında faaliyet gösteren İbrahim Erdoğan Kır Birimi’nde yer aldığı örgüt tarafından açıklandı ve kırsal alanda silahla çekilen bir fotoğrafı yayımlandı.

Haberin Devamı

İKİNCİ TERÖRİST YOK

Bu arada terörist Onur Polat’ın, valilik ve adliye binasına düzenlenen saldırıda yalnız olduğu tespit edildi. İkinci saldırgan olduğu söylenen kişinin bölgede bulunan bir ATM’den para çektiği ve silah sesleri üzerine korkarak olay yerinden koşarak kaçan bir vatandaş olduğu ve olayla ilgili hiçbir bağlantısının olmadığı belirlendi.

KIZILDERE OLAYININ YILDÖNÜMÜNDE EYLEM YAPILMAK İSTENDİ

Emniyet yetkilileri, DHKP-C'nin bu saldırıyı 30 Mart 1972’de meydana gelen Kızıldere olaylarının yıldönümünde yapmak istediklerine dikkat çekti. Mahir Çayan ve 9 arkadaşı, Tokat’ın Niksar ilçesi’ne bağlı Kızıldere Köyü’nde çatışmada öldürülmüştü.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!