Tunceli'de PKK'dan sivil araca bombalı saldırı: 1 kişi öldü (2)

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide PKKdan sivil araca bombalı saldırı: 1 kişi öldü (2)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 17:31

Tunceli'de PKK'dan sivil araca bombalı saldırı: 1 kişi öldü (2)

Haberin Devamı

PKK, BÖLGEYE GİDEN BELEDİYE EKİBİNE ATEŞ AÇTI
Hozat İlçesi'nin Yenibaş Köyü'nde PKK'lıların sivil araca yönelik düzenlediği ve 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de akıbetinden haber alınmadığı bombalı saldırının ardından bugün Hozat Belediyesi, 1 kişinin cenazesi ile parçalanan araçtan geriye kalan parçaları almak için çekicinin de arasında olduğu 3 personelle 3 araç gönderdi. Belediye ekipleri 1 kişinin cesedi ile topladıkları araç parçalarını alıp geri dönerken, PKK'lı teröristler Çakmaklı Mezrası yakınlarında belediye ekiplerine otomatik silahlarla ateş açtı. Açılan ateşte araçlar isabet alırken, belediye personelinden yaralanan olmadığı bildirildi.
Haber verilmesi üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma bölgesinde kalan belediye personeli, Hozat Belediye Başkanı CHP'li Celaleddin Polat'ı telefonla arayarak yardım istedi. Başkan Polat da beraberinde bulunan gazetecilerle, bölgeye gitmek üzere yola çıktı. Ancak, bölgede önlem alan güvenlik güçleri Polat'ın, güvenli olmadığı gerekçesiyle bölgeye geçişine izin vermedi.
Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Tunceli Valisi Osman Kaymak'ı telefonla arayarak, personelinin çatışma bölgesinde kaldığını ve kurtarılması için yardım talebinde bulundu. Vali Kaymak da, Polat'a, bölgeye takviye askeri birlikler ile Kobra helikopterlerin sevk edildiğini söyledi. Belediye Başkanı Polat, bölgede bekleyişini sürdürdü.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!