Tunceli'de H1N1 vakaları

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide H1N1 vakaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 15:40

- Halk Sağlığı Müdürlüğü:- "Şuana kadar 4 hastamızda Tip A (H1N1) tespit edilmiş, sonuçları pozitif gelen hastalarımızdan 3 tanesi şifa ile taburcu edilmiştir. Bir hastamızın tedavisi Tunceli Devlet Hastanesinde devam etmektedir"

Haberin Devamı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de bugüne kadar 4 hastada domuz gribi virüsüne rastlandığı, 3'ünün tedavisinin tamamlandığı bildirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tunceli'de 22 Ocak tarihinden itibaren Devlet Hastanesine başvuran 13 hastaya grip ve zatürre ön tanıları konulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu hastalardan 10 tanesindeki şikayetler ve belirtiler, Tip A H1N1 virüsünün influenza vaka yönetim algoritmasına uyduğundan boğaz sürüntü örnekleri alınarak Erzurum Halk Sağlığı Bölge Laboratuvarına tahlil için gönderilmiştir. Gönderilen numunelerden şuana kadar 4 hastamızda Tip A H1N1 tespit edilmiş, sonuçları pozitif gelen hastalarımızdan 3 tanesi şifa ile taburcu edilmiş, bir hastamızın tedavisi Tunceli Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Şuana kadar ilimizdeki vaka sayıları mevsimsel koşullara uygun şekilde seyretmekte olup olağan üstü bir durum söz konusu değildir."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!