Tunceli'de çatışma: Bir asker şehit, 2 asker yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide çatışma: Bir asker şehit, 2 asker yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 01:04

 Tunceli kırsalında teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı timlerince, kentin kırsalında, terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı.
Operasyonda, teröristlerin saldırısı sonucu 3 askeri personel yaralandı.  Yaralı askerler, helikopter ile Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.
Askerlerden durumu ağır olan biri, sevk edildiği Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor.

Tunceli Valiliği; Yaralı 2 askerin durumu iyi

Tunceli Valiliği, merkez Esenyurt Mahallesi bölgesinde dün gece düzenlenen operasyon sırasında teröristlerle çıkan Astsubay Başçavuş Mehmet Yılmaz’ın şehit düştüğü çatışmada, yaralı 2 askerin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Tunceli Valiliği, gece yarısı 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Tunceli Merkez Esenyurt Mahallesi bölgesinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca ÿicra edilen operasyon esnasında; bir grup teröristle sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş, 2 kahraman askerimiz de hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyidir. Bölgede kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam edilmektedir. Şehidimize Allahtan Rahmet diliyoruz. Kederli ailesinin ve milletimizin başı sağolsun."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!